ServeisSocials
Una aposta per la inclusió social

Publicat el 06/11/2013 a les 09:30 h. - Jaume Recasens -

Al Monestir de Pedralbes s'ha constituït l'Espai d'Inclusió 20+20+20 de les Corts, que afavoreix que totes les veïnes i els veïns participin activament i amb igualtat d'oportunitats d'una vida plena al barri, siguin quines siguin les seves capacitats sensorials, físiques, psíquiques o intel·lectuals.

Vídeo 'Espai d'inclusió a les Corts'

En la trobada, aquest dimarts al capvespre, membres de vint-i-dues entitats que treballen amb persones amb discapacitat, agents econòmics i de coneixement (universitats), així com entitats del tercer sector s'han compromès a oferir espais de trobada, intercanviar experiències, organitzar activitats o difondre bones pràctiques en favor de la inclusió social de tots els ciutadans.

El regidor de les Corts, Antoni Vives, destaca que l'objectiu és "situar la inclusió en el centre de tot el que fem, és clar, com a eix central de les activitats que duem a terme des de l'Administració i amb les entitats, empreses i universitats que col·laboren amb nosaltres".

A hores d'ara ja s'ha començat a treballar en comú, per exemple, en una agenda d'activitats inclusives i per facilitar l'accés al món del treball. El Districte de les Corts, a més, ha incrementat els imports de les subvencions als projectes que focalitzen, precisament, la inclusió com a eix vertebrador.

D'aquesta manera, les Corts aprofundeix en el treball del Pla municipal per a la inclusió, com una de les línies de treball del districte, per ser referent i liderar un nou impuls des de l'Ajuntament per la inclusió. D'aquesta manera, s'agrupa la feina de les vint-i-dues entitats per incloure, reforçar i integrar les persones amb discapacitats en el dia a dia de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari