ServeisSocials
Es posa en marxa el nou Centre Integral de Salut Cotxeres a Nou Barris

Publicat el 08/09/2010 a les 15:31 h. - Sonia Doctor -

L'alcalde, Jordi Hereu, acompanyat per la consellera de Salut, Marina Geli, i el president de la Generalitat, José Montilla, ha inaugurat aquest dimecres el nou Centre Integral de Salut situat a les antigues Cotxeres de Borbó, a Nou Barris.

Seguint un model integral de salut, les noves instal·lacions concentren, en un mateix edifici, un centre d'atenció primària, un centre d'urgències d'atenció primària, una àrea de suport al diagnòstic, un centre de rehabilitació, un centre sociosanitari i un centre de salut mental per a adults i per a joves.

Segons la consellera Marina Geli, el nou equipament permetrà, d'una banda, millorar l'atenció als veïns i les veïnes de l'entorn i descongestionar els serveis d'urgències dels hospitals de Vall d'Hebron i Sant Pau.

En aquest sentit, Jordi Hereu ha assegurat que inauguracions com aquesta són exemple de l'esforç del Govern català per fer front a les necessitats sanitàries de la capitalcatalana, i ha assegurat que Barcelona disposa "d'una xarxa de salut cada cop més eficient, intel·ligent i propera" als ciutadans.

Atenció integral de proximitat

El nou CAP donarà servei a una població de 27.000 habitants i permetrà descongestionar els actuals centres d'atenció primària de la zona. A més, el Centre d'Urgències d'Atenció Primària oferirà atenció a les urgències de mitjana complexitat de medicina general, pediatria i traumatologia.

A més del Centre de Rehabilitació, un centre de salut mental per a adults i per a joves i una àrea de suport al diagnòstic, l'edifici inclou un centre sociosanitari amb 50 places d'hospital de dia i una àrea d'internament de 205 places, per als pacients amb malalties cròniques de llarga evolució.

Nova illa d'equipaments

Les noves instal·lacions sanitàries formen part d'una gran illa d'equipaments a Nou Barris, que inclou també la construcció d'un complex esportiu, un aparcament i una zona verda d'11.000 metres quadrats.

A més, l'edifici del Centre Integral de Salut també inclourà un casal de gent gran i una biblioteca, així com una gran sala d'actes per al barri.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'CIS Cotxeres'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari