ServeisSocials
L'Ajuntament destina quatre milions d'euros a contractació socialment responsable

Publicat el 06/08/2010 a les 16:12 h. - Meritxell Doncel -

Durant els primers sis mesos de l'any, l'Ajuntament ha invertit 4,1 milions d'euros en contractació municipal socialment responsable, un 52,1% més que durant el mateix període de 2009. Es tracta d'un instrument de creació d'ocupació que funciona a través d'empreses d'inserció i de centres especials de treball i persegueix la contractació de persones en risc d'exclusió laboral.

A més, durant el 2010 s'ha atès un 30% més de persones a la xarxa de centres de serveis socials i l'àrea d'Acció Social i Ciutadania ha incrementat el seu pressupost en un 18,2%, amb 69,2 milions més que en el període anterior.

La inversió social creix malgrat la crisi

"El pla d'austeritat municipal no ha afectat als centres de serveis socials. A Barcelona hem apostat per ser una ciutat referent en serveis socials. Fins i tot, la crisi ens ha obligat a fer un increment de partides socials", ha assegurat l'alcalde accidental i regidor d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà.

De fet, els ajuts a les famílies vulnerables, els serveis d'alimentació, l'atenció a les persones fràgils i l'acció socioeducativa han augmentat per sobre d'un 20%.

"Abans de la crisi, anualment ateníem entre 35.000 i 40.000 persones. Ara atenem entre 55.000 i 60.000 persones en algun centre d'atenció social, entre d'altres coses perquè l'Ajuntament ha incrementat molt la seva capacitat de resposta", explica l'alcalde accidental.

Pel que fa al nombre de persones vulnerables ateses als centres de serveis socials els sis primers mesos de l'any, la xifra se situa en 38.760 persones, dues mil més que l'any passat. També ha incrementat el nombre de persones beneficiàries de la renda mínima d'inserció en més d'un miler, fins a les 7.195 persones.

A més, s'ha atès 34.941 persones dependents (davant les 23.361 de 2009) i 10.538 persones grans fràgils (el 2009 se'n van atendre 9.347).

Per contra, ha disminuït el nombre de persones nouvingudes ateses, passant de 21.125 a 18.976, fet que Gomà atribueix al fre en l'arribada d'immigrants a la ciutat pel context de crisi econòmica.

Més habitatge social

D'altra banda, al llarg de 2010 s'amplia en 791 unitats el parc social d'habitatges i s'arribarà als 5.108 habitatges entre pisos d'emergència, d'inclusió, dotacionals i la borsa de lloguer.

A més, l'Ajuntament ha destinat enguany 2,5 milions d'euros a ajuts econòmics de serveis socials per al pagament del lloguer en situacions d'especial necessitat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'contractació socialment responsable'

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari