ServeisSocials
Neix la Xarxa de Cultura per la Inclusió Social

Publicat el 26/05/2010 a les 19:12 h. - Redacció bcn.cat -

En el marc de l'Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva -formada per més de 400 entitats socials de la ciutat-, s'ha constituït la Xarxa de Cultura per a la Inclusió Social amb l'objectiu de crear nous espais de relació entre les organitzacions socials i culturals de la ciutat.

Es tracta d'una mesura de govern, impulsada en cooperació amb el Consell de Cultura de Barcelona, que pretén desenvolupar estratègies comunes per enfortir el paper de la cultura com a eina generadora de vincles socials davant les transformacions de la ciutat.

Aquest instrument facilitarà també el desplegament de la capacitat creativa de totes les persones i l'establiment d'un sistema de valors cívics comuns per a tota la ciutadania.

Un mapa de projectes culturals per a la inclusió

Un dels primers instruments que la xarxa utilitzarà per dur a terme la seva agenda serà fer un mapa amb els principals projectes culturals barcelonins que s'orienten a la inclusió per posar-los en valor i difondre nous coneixement sobre les desigualtats socials.

A banda d'aquesta primera localització de projectes que detectarà també les bones pràctiques, la xarxa posarà en marxa accions concretes per millorar l'accessibilitat de les persones als equipaments culturals de la ciutat.

Aquesta xarxa se suma a les altres sis existents relacionades amb els centres oberts d'atenció a la infància i a l'adolescència, atenció a persones sense sostre, inserció sociolaboral, acollida, suport a les famílies cuidadores i empreses amb programes de responsabilitat social.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari