ServeisSocials
L'Ajuntament recollirà la roba usada als domicilis

Publicat el 16/10/2012 a les 11:57 h. - Redacció bcn.cat -

A partir del conveni signat amb la Fundació Formació i Treball, l'Ajuntament posa en marxa, aquest dimarts, un nou servei de recollida de roba usada porta a porta amb l'objectiu d'augmentar aquest tipus de recollida selectiva. El servei comportarà la creació de quinze nous llocs de treball per a persones vulnerables.

Si teniu a casa un mínim de dues bosses de roba usada, ja podeu demanar a l'Ajuntament que us la passi a buscar per casa gràcies al conveni que el consistori ha signat amb la Fundació Formació i Treball.

Amb aquest servei, que comença a funcionar aquest dimarts, 16 d'octubre, i se sumarà als actuals contenidors de Roba Amiga , la fundació recollirà la roba i elscomplements tèxtils de forma gratuïta per després destriar-los segons tipologia i classificar-los.

Amb l'eslògan "Fes renéixer la teva roba", el consistori ha posat en marxa una campanya per donar a conèixer el servei, del qual els ciutadans es poden beneficiar amb una trucada als telèfons d'atenció ciutadana: el Telèfon del Civisme 900 226 226 o el 010.

Quinze nous llocs de treball

A banda dels avantatges que el servei aporta en larecollida selectiva, també és una forma de generar nous llocs de treball, ja que aquest obligarà a la contractació de quinze nous treballadors a la fundació, que se sumaran als vint d'actuals.

Aquesta fundació, promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona , fa més de vint anys que treballa per a la formació i inserció laboral a través de la recuperació de la roba usada.

Més de 1.700 tones de residus tèxtilsl'any

Tot i que els contenidors de Roba Amiga dels equipaments i punts verds de la ciutat ja van recollir més de 1.700 tones de roba l'any passat, l'Ajuntament pretén incrementar en més de 500 tones anuals la quantitat recollida selectivament d'aquest residu amb el nou servei porta a porta.

No obstant això, es calcula que la recollida de la roba usada dels contenidors disposats a la ciutat no arriba al 30% del total que la ciutadania rebutja cada any.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari