ServeisSocials
Barcelona aposta pels habitatges amb serveis per a gent gran

Publicat el 22/07/2010 a les 08:00 h. - Míriam Pons -

En els propers mesos s'adjudicaran quatre promocions amb 281 habitatges amb serveis per a persones majors de 65 anys autònomes. Per optar a aquests pisos cal estar inscrit en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona abans que s'obri la convocatòria.

El Rafael i la Maria van canviar el seu àtic de lloguer a Horta-Guinardó per un habitatge amb serveis per a gent gran a Nou Barris. Enlloc de quatre pisos d'escales, ara tenen ascensor i paguen unlloguer d'acord amb els seus ingressos.

Són només un exemple de les 1.081 persones beneficiàries dels habitatges amb serveis per a gent gran que promouen conjuntament el Patronat Municipal de l'Habitatge i l'àrea d'Acció Social i Ciutadania.

Es tracta d'una iniciativa que es dirigeix a persones majors de 65 anys autònomes i amb uns ingressos màxims establerts. A més, no han de tenir habitatge en propietat o en tenen un amb problemes d'accessibilitat.

Un pis adaptat i amb serveis

L'objectiu és oferir un habitatge adaptat, segur, confortable i integrat a la comunitat a les persones grans de la ciutat, amb el suport necessari, tant d'atenció directa (personal del centre) com indirecta (teleassistència) per facilitar el manteniment dels nivells d'autonomia personalel màxim de temps possible.

Tots els detalls estan pensats per a les persones grans en aquests pisos, des de l'alçada dels endolls fins a la dutxa arran de terra, passant per un sistema de calefacció centralitzat.

A més, els beneficiaris tenen atenció les 24 hores del dia i compten amb auxiliars de geriatria i de neteja per ajudar-los. Tot i aquests serveis, "no és cap residència" i els veïns d'aquestes promocions s'han d'integrar al barri i gaudir de les activitats dels casals i centres cívics de la zona, destaca Cari Ariño, coordinadora d'habitatges de gent gran.

Barcelona ha estat pionera en oferir aquest tipus d'habitatges i, segons explica Juan Manuel Velasco, del Consell Assessor de la Gent Gran, "no hi ha cap servei a Europa amb la qualitat integral d'aquests pisos".

Quatre noves promocions

Barcelona compta amb 925 habitatges d'aquest tipus i n'hi ha 281 que actualment estan en obres i que s'adjudicaran, entre els mesos de setembre i octubre, entre les persones que estiguin inscrites en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona abans que s'obri la convocatòria.

En concret s'adjudicaran quatre noves promocions als districtes de Ciutat Vella, Gràcia, Nou Barris i Sant Andreu.

Per optar a un habitatge amb serveis cal inscriure's a través del web del Registre d'Habitatge, trucant al 010 o en persona, a qualsevol Oficina de l'Habitatge de la ciutat.

Consulteu el llistat de la Xarxa d'Oficines de l'Habitatge .

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Habitatges per a gent gran'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari