ServeisSocials
Una rosa per a cada persona gran

Publicat el 13/04/2011 a les 14:09 h. - Redacció bcn.cat -

Són moltes les persones grans que el dia de Sant Jordi es troben soles i no reben cap llibre ni cap rosa. La campanya "Roses contra l'oblit", dels Amics de la Gent Gran, es posa en marxa, un any més, per convidar els ciutadans i les ciutadanes a regalar una rosa, real o virtual, a una persona gran i aconseguir, així, que cap d'elles es quedi sense aquest símbol de la diada.

Que cap persona gran es quedi sense rosa el dia de Sant Jordi. Aquesta és la voluntat de la campanya "Roses contra l'oblit", que, un any més, posen en marxa els Amics de la Gent Gran.

Aprofitant la diada del 23 d'abril, aquesta iniciativa pretén sensibilitzar la població sobre la soledat i l'aïllament que pateixen unes 150.000 persones grans a tot Catalunya i, al mateix temps, robar un somriure a totes aquestes persones el dia de Sant Jordi.

Així, la campanya convida els ciutadans a apropar-se a una persona gran aquest dia i regalar-li una rosa, o bé fer aquest gest a través del web "Roses contra l'oblit", on podran deixar el seu missatge i compartir la seva experiència.

L'acció dels voluntaris

Aquest any, més de 170 voluntaris repartiran roses i llibres a 250 persones grans de Barcelona, i també a altres usuaris de l'entitat a Cambrils, Vilanova, Badalona o Santa Coloma de Gramenet.

A més, els escolars de vuit centres educatius de la ciutat participaran en diverses activitats relacionades amb la diada a dotze residències de gent gran.

Roses solidàries

Al mateix temps, l'associació Amics de la Gent Gran posarà a la venda, el dia de Sant Jordi, una rosa solidària de feltre, amb un preu simbòlic de tres euros, que es podrà comprar a diverses botigues i farmàcies de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari