ServeisSocials
Maria Lluïsa, usuària 50.000 del servei de teleassistència

Publicat el 11/03/2011 a les 16:04 h.

Aquest divendres la Maria Lluïsa ha rebut del'alcalde Jordi Hereu la "Carta de bones notícies", o el que és el mateix, el document de benvinguda al servei municipal de teleassistència. Amb ella, ja són 50.000 les persones usuàries, mentre que el 2004 eren poc més de 4.000.

Vídeo 'Teleassistència'

Fa anys que el servei de teleassistència municipal va donar la medalla al primer usuari. Des de llavors, el servei ha experimentat un increment dels seus usuaris fins arribar als 50.000 actuals.

El número 50.000 ha estat la Maria Lluïsa, que a punt de fer 80 anys, ha volgut tenir aquest dispositiu a casa per estar més tranquil·la, tant ella com els seus familiars.

Aquest servei, dissenyat per garantir l'atenció de les persones grans i atendre'n les urgències les 24 hores del dia, arribava a prop de 4.300 barcelonins i barcelonines el 2004 i després de la universalització del servei s'ha estès a moltes més persones grans de la ciutat.

El funcionament és molt senzill. Quan els usuaris premen el dispositiu que porten penjat al coll, aquest activa la connexió telefònica amb un centre de control que contacta immediatament amb l'usuari.

A més, el centre de control també truca periòdicament els usuaris per evitar el seu aïllament i recordar dies de metges i medicacions.

Nous dispositius

A part d'augmentar el nombre d'usuaris, el servei de teleassistència ha començat a valorar la possibilitat d'instal·lar complements de seguretat als domicilis d'aquestes persones per detectar riscos.

Es tracta, doncs, d'instal·lar detectors de gas i fums, dispositius de mobilitat i d'obertura de portes per saber que la persona fa una vida activa dins la seva llar.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Teleassistència'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari