ServeisSocials
El Servei d'Urgències i Emergències Socials atén casos de desnonament o desallotjament

Publicat el 27/07/2011 a les 19:01 h. - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament compta amb un Servei d'Urgències i Emergències Socials que dóna atenció a les persones en situació de crisi greu, quan no hi ha cap centre de serveis social obert o quan ocorre algun sinistre.

A part dels cossos de seguretat, bombers i emergències mèdiques municipals, el sistema de protecció civil de la ciutat s'encarrega també de l'atenció a la dimensió social de les persones a través del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Aquest equip actua en tots aquells casos en què les persones o famílies es troben en una situació de crisi greu, ja sigui per sinistres o per necessitats d'assistència psicològica.

Atenció de riscos emocionals

El servei parteix de la concepció que les intervencions en situacions d'emergències no s'acaben quan es rescata els afectats i la seva seguretat física sinó quan ja no hi ha risc emocional. Per aquest motiu, l'equip ofereix dos tipus de serveis.

El servei d'urgències atén de forma immediata i puntual les persones en situació d'urgència social quan els centres de serveis socials no estan oberts oferint allotjament, ajuts econòmics d'urgència o derivació a d'altres serveis, entre d'altres.

Per la seva banda, el servei d'emergències dóna servei de diferents modes a les persones afectades per sinistres com incendis, inundacions o esfondraments d'edificis: amb allotjament d'entre tres i cinc dies en hotels de la ciutat, cobertura de l'alimentació i la higiene, transport i avís a familiars.

Exemples d'aquestes tasques del CUEB són l'allotjament de 20 persones desallotjades d'un edifici del carrer Castillejos el passat 19 de juliol així com l'actuació amb allotjament i cobriment de necessitats bàsiques a 11 persones desallotjades aquest dimarts al barri de Can Clos.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari