ServeisSocials
La gent gran de Barcelona canta al Nadal

Publicat el 17/12/2010 a les 12:05 h. - Sonia Doctor -

Després de mesos de preparatius, més de sis-centes persones grans uniran les seves veus aquest dilluns per participar en el Concert de Nadal de la Gent Gran, una cita indiscutible del calendari nadalenc des de fa una dècada a Barcelona, on interpretaran la cantata Nit de vetlla, un repertori del reconegut compositor i contratenor Jordi Domènech, i sota la direcció musical de Montserrat Meneses.

Fa mesos que assagen, però encara els queden algunes notes per afinar i els últims detalls abans de la funció final d'aquest dilluns.

Aquests dies, més de sis-cents cantaires d'una vintena de corals de gent gran de la ciutat ultimen els preparatius del Concert de Nadal de la Gent Gran, una cita indiscutible del calendari nadalenc que s'organitza des de fa una dècada a la ciutat per mostrar aquesta tradició entre els més grans.

Sota la direcció musical de Montserrat Meneses, els cantaires uniran les seves veus per interpretar la cantata Nit de vetlla, un repertori del reconegut compositor i contratenor Jordi Domènech, escritexpressament per a aquest concert i que recull textos de Josep Maria de Sagarra i Jacint Verdaguer, a més de cançons tradicionals.

La veu dels cantaires de les 22 corals de gent gran compartiran escenari amb un petit conjunt musical de flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, percussió i piano.

Una experiència i un repte

Per a l'Àngels, aquest no és el primer concert de Nadal on participa i assegura que tampoc serà l'últim. Ella pertany a la coral de la Prosperitat, on des de fa més de tres mesos preparen amb il·lusió aquest concert.

"Aquest any la peça ha estat més difícil que anys anteriors", assegura l'Àngels, "però encara tenim uns dies per posar-nos a punt".

"Posarem tota la il·lusió i les ganes i sortirà estupendament", reconeix la Tomasa, cantaire de la coral de Trinitat Nova.

Aquest any, el format del concert ha estat de cantata i s'ha adreçat a grups corals sencers, que des de fa uns mesos preparen les cançons i assagen de manera independent. L'any passat, la cantada va tenir caràcter individual i es va adreçar a persones més grans de 65 anys amb ganes de cantar.

La idea és continuar combinant aquests dos formats i fomentar les corals i la música entre els més grans, ja que és una font de vida, de relació i d'aprenentatge.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Concert Gent Gran'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari