ServeisSocials
Trias valora el tercer sector com a generador d'experiència, ocupació i riquesa per a la societat

Publicat el 16/11/2012 a les 11:53 h. - Bcn.cat/media -

L'alcalde assisteix al lliurament dels X Premis de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), que valoren la innovació i el foment de les bones pràctiques en el sector assistencial.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest dijous al lliurament dels X Premis de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones, que valoren la innovació i el foment de bones pràctiques en el sector assistencial.

ACRA és una associació sense ànim de lucre fundada l'any 1989, que agrupa entitats de recursos assistencials per a gent gran (teleassistència, atenció domiciliària, centres de dia, llars residencials, residències assistides, pisos tutelats i centres sociosanitaris).

A l'acte de lliurament de premis han assistit el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, la presidenta d'ACRA, Cinta Pascual, i la comissionada de la Gent Gran de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpció Roset.

L'alcalde ha assegurat: "El tercer sector no és generador de despesa sinó que és un sector generador de riquesa i ocupació, amb grans professionals", amb referència als més de 25.000 llocs de treball que genera l'atenció a les persones. Xavier Trias ha valorat com un guany el fet que s'hagi allargat l'esperança de vida, "i això té molt a veure amb la millora de l'atenció que rep la gent al llarg de la seva vida".

L'alcalde ha volgut felicitar Amics de la Gent Gran i a la Fundació Privada Avismón - Catalunya pel premi a la millor trajectòria i aportació professional en l'atenció a la dependència i promoció de l'autonomia personal. "Sou un exemple que ens inspira a donar el millor de nosaltres mateixos pel bé dels altres, persones que contribueixen a guarir la solitud, una de les pitjors malalties del nostre temps", ha dit l'alcalde.

Trias ha dit que en una ciutat basada en el coneixement, la cultura, la creativitat i el benestar de les persones "és important impulsar els programes i serveis des de la col·laboració amb la societat civil". En aquesta línia, l'alcalde ha remarcat que com alcalde que té com a prioritat "les polítiques per a les persones, és molt important el fet que vosaltres treballeu en el sector assistencial i que tracteu amb les persones més vulnerables amb criteris innovadors".

Per acabar, Xavier Trias ha recordat que davant un augment de l'esperança de vida "estem obligats a tenir l'envelliment actiu com una de les nostres prioritats més importants i se'ns presenten rous reptes com a societat, com ara la sostenibilitat dels serveis socials, la col·laboració publicoprivada i la defensa de l'estat del benestar".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari