ServeisSocials
Un dia amb la Milagros

Publicat el 24/02/2011 a les 09:48 h. - Mireia Díaz -

La Milagros és un bon exemple de vellesa activa i dinàmica. Des que fa sis anys va començar a participar com a usuària i professora a l'espai de gent gran de l'Esquerra de l'Eixample, no para un moment per casa. Fa estiraments, informàtica i classes de ball. Tot això en un dels 59 equipaments municipals per a gent gran que amb una major oferta d'activitats, intenten promoure els hàbits de vida saludables.

Vídeo 'Espais de gent gran'

Dimarts:

10.00 hores: Classe d'estiraments

11.00 hores: Classe d'informàtica

16.00 hores: Classe de ritme i moviment

17.00 hores: Pel·lícula o ajuda en les tasques que calguin

Aquesta agenda plena d'activitats lúdiques i formatives és la de la Milagros, una de les usuàries i professoresde l'espai de gent gran de l'Esquerra de l'Eixample que funciona des de fa sis anys amb cada cop més activitats per fomentar uns hàbits de vida saludables entre les persones grans.

"Conèixer molta gent, estar sempre activa, no quedar-te a casa, parlar, amb tothom, aprendre informàtica, fer gimnàs, un infinitat de coses". Això fa la Milagros des que va descobrir l'espai, si no és en aquest centre a l'altre de l'Eixample, on també imparteix classes de country.

Aquests són només dos dels 59 equipaments per a la gent gran que hi ha a Barcelona actualment dels quals catorze són de nova construcció i deu s'han remodelat o ampliat al llarg del mandat en el marc del Pla de millora de casals i espais municipals de gent gran.

Als espais, l'oferta és àmplia per satisfer tots els gustos però, malauradament, la demanda de persones grans que volen participar-hi se supera amb escreix, i fins i tot dobla les places que s'ofereixen.

Obertura de l'espai al barri

S'ha acabat la creença aquella que els avis van als espais de gent gran únicament a jugar a cartes i jocs de taula i es queden tancats allà com si es tractés d'un castell fortificat. Així ho reconeix Pere Janer de la Comissió Intergeneracional de l'espai de l'Esquerra de l'Eixample.

En Pere i aquest espai són garants d'aquesta nova filosofia que vetlla per sortir al barri, contactar amb associacions, entitats o escoles del barri que també facin activitats i estrènyer la col·laboració.

Així ho fan amb activitats puntuals i, sobretot, amb les que hi participen els néts dels usuaris de l'espai com el taller de pintar samarretes o la visita de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient.

D'aquesta manera, i gràcies a l'estret treball amb les escoles del barri -a les quals ensenyen fins i tot a fer roses perquè els joves les puguin vendre per Sant Jordi- els més petits "reconeixeran amb el temps que hi ha unes institucions que acullen la gent gran i on aquestes persones s'ho passen d'allò més bé", reconeix en Pere.

Les persones grans, transimssores de coneixements

Res és tan important com mantenir-se actiu i amb la ment desperta quan un es fa gran. Per aquest motiu, moltes de les activitats dels diversos espais de gent gran de la ciutat van orientades a potenciar les capacitats de memòria, artístiques i de formació en noves tecnologies sense oblidar mai l'exercici físic.

Tal com explica orgullós el professor de dibuix i pintura, Albert, "aquí ajudem a que treballi el cap i, a més, hi afegim una mica d'expressió artística".

Ara bé, tot això no seria tan significatiu si no fos perquè en molts casos són les mateixes persones grans les que s'encarreguen d'impartir les classes als seus companys de centre, cadascú en la matèria que domina, des de poesia fins a la informàtica o el ball.

Si es tracta, doncs, de fer-se gran amb energia i dinamisme, aquests equipaments que actualment donen servei a prop de 400.000 persones, poden ajudar a portar una vellesa activa.

Dades de l'equipament

Espai de Gent Gran de l'Esquerra de l'Eixample

C Rosselló, 78*80

Eixample

Telèfon 934108265

Mostra plànol

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Espais de Gent Gran'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari