ServeisSocials
L'Ajuntament considera insuficient el decret del Consell de Ministres sobre els desnonaments

Publicat el 16/11/2012 a les 14:00 h. - Letícia Castellsaguer -

L'Ajuntament de Barcelona considera insuficient el decret aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres amb relació als desnonaments, ja que arriba tard, deixa a moltes famílies fora i no preveu la dació en pagament. L'Ajuntament, que ha assistit 290 casos de desnonament de famílies aquest any, també reclama poder gestionar part del fons d'habitatge social que preveu el decret.

Per l'Ajuntament de Barcelona, el decret aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres, que obre la porta a una moratòria dels llançaments de les famílies en situació de vulnerabilitat, és totalment insuficient.

Així ho ha posat de manifest la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que ha afirmat sobre el decret: "Considerem que arriba tard, és insuficient, complicat i deixa moltes famílies fora".

Fandos ha recordat que la mitjana de fills de les famílies de Barcelona no arriba a l'1,20, per la qual cosa la majoria de famílies de la capital catalana no podrien beneficiar-se de la moratòria de desnonament que preveu el decret.

La tinenta d'alcalde també ha subratllat el fet que el decret no reculli la dació en pagament, una iniciativa que podria solucionar els casos de moltes famílies.

Des del Govern municipal també es reclama que l'Ajuntament i les entitats de la xarxa d'habitatge en les quals està present puguin gestionar part del fons d'habitatge social que recull el decret.

Els Serveis Socials de l'Ajuntament, atents als desnonaments

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona seguirà posant a disposició dels ciutadans tots els recursos possibles per preveure les situacions de desnonament.

En aquest sentit, fins a aquest mes de novembre, l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha destinat 1.660.787 euros a ajuts destinats a fer front al pagament del lloguer, de la hipoteca o per al manteniment de la llar, amb l'objectiu d'evitar processos de desnonament per impagament de lloguer o per execucions hipotecàries.

Així, aquest any, el consistori ha assistit 290 casos de desnonaments, gràcies a l'acord amb diferents institucions judicials, civils i de procuradors. Aquesta xifra és superior a la del 2011, en què es van assistir 203 peticions.

També s'ha incrementat el temps destinat a l'atenció i assessorament jurídic a les oficines de l'habitatge en un 20%. Així mateix, destaca el nou servei de mediació entre arrendador (propietari) i arrendatari (inquilí), que s'ha posat en marxa per evitar possibles desnonaments i que, en un mes i mig, està tramitant i resolent una vintena de casos.

Així mateix, la Xarxa d'Oficines de l'Habitatge de Barcelona ofereix als ciutadans a través dels canals presencials la possibilitat de resoldre de manera personalitzada tota mena de dubtes sobre habitatge, i també sobre el decret aprovat pel Consell de Ministres. Per concertar cita, els canals són el telèfon 010 i el web http://www.consorcihabitatgebcn.cat.

Més habitatge social

D'altra banda, l'Ajuntament treballa per augmentar el nombre d'allotjaments per a famílies desnonades. Així, al llarg del 2013, la ciutat guanyarà un total de 65 allotjaments temporals per a famílies afectades per execucions hipotecàries o per llançaments per manca del pagament del lloguer, repartits en dos nous centres d'allotjament temporal familiar.

A més, ha disposat un pressupost d'entre 8 i 11 milions d'euros per a habitatge d'inclusió social.

D'altra banda, es vol consolidar la borsa del Fons d'Habitatge de Lloguer Social. Disposa de 1.639 habitatges, dels quals 489 s'han adjudicat mitjançant la Taula d'Emergències socials (136 durant l'any 2012). Del total de 214 casos presentats durant el 2012 a la Taula d'Emergències, un 15% són per execució hipotecària.

A més, al llarg d'aquest mandat s'ha posat a disposició de diferents entitats del tercer sector 23 habitatges que es destinen a habitatges d'inclusió o a col·lectius amb discapacitat, i la previsió és ampliar-ho en un mínim de 10 habitatges més abans de finals d'any.

Nou CUESB

Paral·lelament a aquests serveis, l'Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat el projecte del nou Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que permetrà ampliar els serveis que es presten des d'aquest equipament. Disposarà de llits per a estades puntuals per a persones o famílies que han patit alguna situació d'emergència o urgència social.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Valoració del Decret de desnonaments'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari