ServeisSocials
Els centres oberts d'Horta-Guinardó amplien les places

Publicat el 19/10/2013 a les 11:30 h. - Redacció bcn.cat -

El Districte augmentarà en 60 el nombre de places en aquests centres, que ofereixen serveis i recursos per a l'atenció d'infants i adolescents de 12 a 16 anys en situació de risc social.

Les 60 places es distribuiran entre el Centre Obert Martí Codolar, on hi haurà 20 places més, i el Centre Obert Adsis Carmel, on s'ubicaran 40 nous llocs. Aquesta ampliació es duu a terme gràcies al conveni que ha signat el Districte d'Horta-Guinardó amb Salesians Sant Jordi i la Fundació Adsis.

Amb aquest conveni, l'Ajuntament subvencionarà gairebé el 40% del projecte que porten aquestes entitats. Ho fa amb una inversió de 372.690 euros a través del Districte i de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.

Francina Vila, regidora del Districte d'Horta-Guinardó, ha destacat: "Un dels nostres objectius és millorar la qualitat de vida de les persones del districte, i donar resposta a les necessitats de les famílies i els infants. Els centres oberts, gestionats per aquestes dues entitats amb gran experiència, són una de les millors eines per aconseguir-ho."

Els centres oberts són serveis preventius fora de l'horari d'escolarització obligatòria. La seva finalitat és donar suport, estimular i potenciar la socialització i l'adquisició d'aprenentatges, així com compensar deficiències socioeducatives. A més, des d'aquest any aquests centres també ofereixen berenars nutritius a tots els nens i les nenes que estan inscrits en els seus programes.

Actualment la ciutat disposa de dinou centres oberts, disset per conveni amb entitats i dos de titularitat municipal.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari