ServeisSocials
L'Ajuntament garanteix l'allotjament i la manutenció a totes les persones vulnerables dels assentaments

Publicat el 24/07/2013 a les 14:05 h. - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona, a través dels Serveis d'Urgències i Emergències Socials, ha atès aquest dimecres 98 persones, durant el desallotjament per odre judicial de la nau del carrer Puigcerdà, 127, als quals se'ls ha ofert allotjament, alimentació, bitllet de transport i dia i hora per ser atesos en el Servei d'Atenció a l'Immigrant i el Refugiat (SAIER) i el Servei d'Inserció Social (SIS).

Vídeo 'Assentament del Poblenou'

Els Serveis Socials de l'Ajuntament, a través del Centre d'Urgències i Emergències Socials, ha desplegat un operatiu de 23 professional i material logístic per poder atendre a tothom que ho requereixi. De les 98 persones ateses, 83 han acceptat l'oferiment d'allotjament dels Serveis Socials de l'Ajuntament.
Miquel Esteve, Comissionat d'Immigració i d'Acció Comunitària, ha assegurat que "l'Ajuntament atendrà i allotjarà totes les persones vulnerables de l'assentament" i ha remarcat que "cap persona vulnerable dormirà al ras i tindrà allotjament garantit fins que finalitzi el seu itinerari social".

497 persones ateses aquest any

Des del mes de gener de 2013 el Pla d'Assentaments Irregulars, aprovat el passat mes d'octubre, està atenent les persones en situació de vulnerabilitat que viuen a l'assentament del carrer Puigcerdà, en col·laboració amb la Creu Roja que ha estat intervenint a l'assentament des de principis d'any.

Aquest pla ja contempla dins els seus itineraris d'actuació l'atenció a les persones vulnerables d'aquests assentaments pel que fa a la possibilitat d'habitatge temporal i pal·liatiu. En concret els recursos que es posen a disposició són: CPA'S (Centres de Primera Acollida); pisos tutelats gestionats per entitats (Creu Roja, ACISI, Iniciatives Solidàries) on el cost dels lloguers i les despeses els assumeix l'Ajuntament; Centres Residencials que preveuen un treball d'acompanyament a la inserció sociolaboral dels seus ocupants; i pensions.

Des del mes de gener fins la nit del 23 de juliol, i en el marc del Pla d'Assentaments, l'Ajuntament de Barcelona ha atès un total de 497 persones: 169 allotjades en diferents recursos; 45 persones s'han acollit a projectes de formació i inserció sociolaboral; 6 persones han retornat al seu país d'origen gràcies al Pla de Retorn; la resta corresponen a atencions humanitàries i sanitàries, tramitacions d'empadronament i de targeta sanitària, etc.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Assentament del Poblenou

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari