ServeisSocials
L'Ajuntament preveu doblar el pressupost destinat a les emergències socials

Publicat el 24/01/2012 a les 15:52 h. - Meritxell Doncel -

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona amplia els seus serveis i es trasllada a un nou edifici que permetrà l'allotjament puntual de persones.

L'Ajuntament de Barcelona augmenta en un 91,5% el pressupost destinat a les emergències socials, i gairebé s'arriba als quatre milions d'euros.

A aquesta xifra s'hi afegirien els dos milions d'euros que suposarà l'habilitació d'un nou edifici per al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que ampliarà els seus serveis i es traslladarà a una nova seu, al carrer de la Llacuna, 25, que permetrà l'allotjament puntual.

La nova seu, que podria estar en marxa el segon semestre del 2013, tindrà un espai d'acollida d'estades puntuals per a persones i famílies en situació d'urgència o emergència; espais per a l'allotjament de famílies amb menors (amb serveis sanitaris, de bugaderia i rober, menjador i sala d'esbarjo), i espais per a places per l'"operació fred".

El CUESB, fins ara, estava ubicat en un espai físic insuficient i poc adequat, al carrer del Comerç de Barcelona. "El CUESB no podia continuar on era, no pot ser que un servei únic i exemplar estigui en les condicions físiques que està. Si hi ha un servei absolutament imprescindible a Barcelona és el CUESB", ha dit la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que ha anunciat que aquesta mesura de govern es presentarà en sessió plenària aquest divendres, 27 de gener.

Millores als serveis d'emergències

D'altra banda, l'Ajuntament ha ampliat la flota de vehicles de l'equip d'emergències, i habilitarà un centre mòbil d'atenció a emergències.

El CUESB té previst, a més, introduir algunes millores, entre les quals l'establiment d'un protocol per a l'atenció urgent en situacions de desnonament, l'elaboració d'un conveni amb establiments que permeti proporcionar immediatament un lot d'aliments bàsics, l'adopció d'acords amb municipis de l'àrea metropolitana per regularitzar les atencions a persones que no són de Barcelona, la creació d'un cos de voluntaris format per gent gran i l'adopció d'un protocol per garantir la cobertura adequada a les persones amb discapacitat.

L'any passat, l'Ajuntament va atendre 12.467 persones als serveis d'urgències socials, i 736 als serveis d'emergències socials.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Emergències socials'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari