Sants - Montjuïc
CiU guanya les eleccions a Barcelona

Publicat el 23/05/2011 a les 10:34 h.

Aquest diumenge Barcelona ha canviat de color polític. Les eleccions municipals han donat la victòria a CiU amb el 28,7% dels vots, que li donen al partit de Xavier Trias 15 regidors, tres més que en les eleccions del 2007. En una jornada electoral que ha mobilitzat el 52,6% dels barcelonins, el PSC ha obtingut 11 regidors, el PP 8, ICV-EuiA 5 i UpB 2.

Per primera vegada a la història de la democràcia a la ciutat de Barcelona, CiU ha guanyat les eleccions amb el 28,7% dels vots, que li donen 15 regidors dels 41 que estan en joc a la Ciutat Comtal.

Amb aquesta victòria de la federació nacionalista, que puja tres regidors respecte a les eleccions del 2007, la capital catalana deixa enrere 32 anys de governs socialistes.

Per la seva banda, el PSC ha perdut tres regidors i, amb el 22,1% dels vots, ha passat dels 14 regidors que va aconseguir a les eleccions del 2007 als 11 d'actuals.

El PP s'ha mantingut com la tercera força política de la ciutat amb el 17,2% dels vots que li donen 8 regidors, un més que en les eleccions anteriors, igual que ICV-EuiA que augmenta també un regidor passant dels 4 als 5 i un 10,4% dels vots.

Per la seva banda, la coalició d'esquerres UpB perd 2 regidors i es queda amb 2 regidors.

Per districtes, CiU s'ha imposat a cinc districtes de la ciutat :Sarrià - Sant Gervasi (48,4%), l'Eixample (35,7%), Gràcia (32,5%), les Corts (37,4%) i Sants-Montjuïc (24,5%). Per la seva banda, el PSC ha sortit guanyador a cinc districtes més: Ciutat Vella (23,5%), Horta-Guinardó (26,8%), Nou Barris (34,2%), Sant Andreu (28,47%) i Sant Martí (26,1%).

Puja la participació respecte al 2007

En aquestes eleccions municipals, la participació a Barcelona ha augmentat prop de tres punts passant del 49,6% de participació a les eleccions del 2007 a l'actual 52,6%.

Per districtes, les Corts és el que ha registrat una participació més gran (59,4%), seguit de Sarrià - Sant Gervasi (58,8%) i Gràcia (55,8%). A la cua, Ciutat Vella és el districte on la participació ha estat més baixa, d'un 40,70%.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari