Sants - Montjuïc
Pla de Neteja Viària de Barcelona

Publicat el 24/11/2011 a les 11:06 h.

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa el Pla de millora dels serveis de neteja, pel qual es vol aconseguir una ciutat més neta i més endreçada. Per aconseguir aquest objectiu, s'augmentarà el reg diürn, s'incrementarà el pas dels equips de repàs en zones on s'acumula més brossa, es canviaran els processos d'actuació de recollida de fulles caigudes, es col·locaran més papereres d'alta capacitat i es canviaran els horaris de recollida de cartró.

Quan es compleixen dos anys de la nova contracta de neteja de l'Ajuntament de Barcelona, el consistori posa en marxa, a partir del gener del 2012, el Pla de millora dels serveis de neteja, amb l'objectiu que la ciutat estigui més neta i endreçada, i que millori la percepció dels ciutadans en aquest aspecte.

"Una de les nostres obsessions és millorar la neteja", haexplicat l'alcalde, Xavier Trias. "Vam fer una contracta de neteja molt important que ha millorat coses, però cal una ciutat més neta i endreçada".

Per aconseguir-ho, el pla se centrarà en tres grans eixos, el primer dels quals incidirà directament en la neteja dels carrers. En aquest sentit, per mitjà de dotze vehicles s'augmentarà el reg diürn en zones brutes i de més afluència ciutadana, de manera que es reforçarà la neteja amb aigua dels carrers principals de tots els districtes de la ciutat, com a mínim un cop per setmana.

Un altre punt és la retirada de brossa fora dels contenidors. Es redissenyaran els itineraris i els serveis per prioritzar les zones on més s'acumula aquest tipus d'escombraries. Un total de 187 operaris s'encarregaran d'aquest aspecte.

També es reorganitzarà el treball de recollida de fulles caigudes, creant equips d'escombrada mixta (escombrada manual i màquina escombradora d'aspiració), i reforçant la neteja dels llocs on tradicionalment s'acumulen més fulles (amb una atenció especial a l'Eixample i Sant Martí).

Doblar el nombre de papereres

Les papereres tradicionals (de 70 litres, o dobles, de 140) se substituiran per papereres dobles d'alta capacitat, de 220 litres, en zones emblemàtiques, turístiques o de molta afluència de vianants (Portal de l'Àngel, Sagrada Família, Parc Güell, plaça d'Espanya...). Així, es passarà de 220 papereres, en aquestes zones, a 500.

Finalment, també hi haurà canvis en l'horari de recollida de cartró comercial, per adaptar-los a l'acabament de l'activitat comercial i evitar que s'acumuli al carrer durant l'horari diürn.

Totes aquestes mesures, tal com ha explicat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, es desenvoluparan en zones de tota la ciutat on hi ha especialment trànsit.

Comunicació i reforç de l'autoritat

A banda de les actuacions sobre la neteja directa, la millora dels serveis es complementarà amb un pla de comunicació per tal de conscienciar els ciutadans de la importància del seu paper en la neteja de la ciutat.

A més, aquestes accions aniran acompanyades d'un reforç de l'autoritat municipal, que posarà l'accent en el compliment de les ordenances municipals relacionades amb la neteja, especialment en actituds com ara el fet de deixar les bosses d'escombraries, cartrons i objectes voluminosos fora dels contenidors; cartells, pintades i adhesius, i les defecacions de gossos que no s'hagin recollit.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari