PaisatgeUrba

Paisatge UrbàBCN Paisatge ja està disponible a l'App Store

Publicat el 24/01/2013

Una nova aplicació mòbil convida a barcelonins i visitants a descobrir elements singulars del paisatge urbà de Barcelona


La aplicació gratuïta desenvolupada per l'Institut del Paisatge Urbà de l'Ajuntament de Barcelona convida a barcelonins i visitants a descobrir elements singulars del paisatge urbà de Barcelona. L'aplicació BCN Paisatge està disponible en català, castellà i anglès a l'Apple Store, per a usuaris d'iPhone, iPad i iPod, i la versió WebApp per a qualsevol dispositiu mòbil, tauleta i ordinador.

BCN Paisatge és una guia d'allò més original per conèixer els racons i detalls que confereixen caràcter a la ciutat. Conté una selecció de botigues que han conservat al llarg de dècades tot el caràcter i sabor originals, guardonades amb la placa Guapos per sempre. Permet veure l'abans i el després de més d'una trentena de mitgeres, parets anònimes i oblidades, transformades en façanes amb jardins verticals o poemes visuals que donen significat cultural i social al seu entorn. També recull una col·lecció de petits paisatges, objectes i detalls quotidians que formen part de la memòria històrica dels barcelonins, com ara les tretze oques de la Catedral, la metralla de Sant Felip Neri, l'aqüeducte de Ciutat Meridiana i el termòmetre de Can Cottet, entre d'altres.

L'aplicació, que està preparada per a les noves mides de pantalla, mostra les dades en forma de llistat, galeria fotogràfica o sobre el mapa. La galeria fotogràfica conté més de 200 imatges d'elements singulars. La secció "Prop meu" permet a l'usuari veure quins elements té al seu voltant i com arribar-hi. També pot filtrar el que vol veure sobre el mapa. Mitjançant la geolocalització del mòbil l'aplicació guia a l'usuari fins a qualsevol punt, d'entre el prop d'un centenar d'elements inclosos en aquesta aplicació.

Aquesta acció s'emmarca en l'estratègia TIC de l'Ajuntament que, a través de l'àrea d'Hàbitat Urbà, treballa per posicionar la ciutat com a líder mundial en l'aplicació de les noves tecnologies al servei dels ciutadans.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo App BCN Paisatge