PaisatgeUrba

Paisatge UrbàHem transformat una paret mitgera en el Jardí del Sol

Render_Jardi del Sol

El nou jardí que funciona de forma autosuficient té un dipòsit que recull l'aigua de la pluja per al reg que s'activa amb l'energia produïda per les plaques solars instal·lades a la façana. Les plaques fotovoltaiques també subministren llum a l'edifici, seu de l'Arxiu, Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona.

Es tracta del quart jardí vertical que s'instal·la en parets mitgeres de la ciutat, amb l'objectiu de millorar el paisatge urbà i utilitzar l'energia natural de manera eficient.

Ajuts

Per a obres a l'interior i l'exterior dels edificis. Promouen la seguretat, la millora de l'accessibilitat, les instal·lacions, la sostenibilitat i els locals comercials.

rutes

Llibres i passejades temàtiques que conviden a descobrir aspectes menys coneguts del patrimoni i la història de la ciutat.

Bonespractiques

Prop de 40.000 intervencions posen en relleu la gestió de protecció i millora del paisatge urbà que afavoreixen la qualitat de vida.

Usos

L'Ordenança dels Usos del Paisatge Urbà vetlla per l'ús sostenible del paisatge, regula la publicitat exterior i la retolació comercial, entre d'altres.

Vídeo

Una aplicació mòbil per gaudir de la ciutat

Descobreix racons singulars i detalls curiosos de Barcelona amb l'aplicació BCN Paisatge. Disponible per a qualsevol dispositiu mòbil, tauleta i ordinador.

Destaquem

Notícies

Acord entre la UB i l'Ajuntament per restaurar i obrir al públic els Pavellons Güell, obra de Gaudí

La Universitat, propietària dels Pavellons, en cedirà l'ús durant deu anys a l'Institut Municipal del Paisatge Urbà, que hi organitzarà activitats de tipus turístic, cultural, educatiu i científic

Vídeo Pavellons Güell

Nova convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis

L'Ajuntament destina 11 milions d'euros per millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat i les patologies estructurals d'uns 5.000 habitatges. La convocatòria està oberta fins a finals d'any.

Altres notícies

Webs destacades

  • Xarxa d'Atenció a Persones Sense llar

  • Ruta del Modernisme de Barcelona

  • Ruta Europea del Modernisme

  • Consorci de l'Habitatge de Barcelona

  • Ruta Verdaguer

  • 100% Selecció. Ruta del Disseny BCN

  • Associació Internacional de Ciutats i Entitats de la Il·lustració

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari