Mobilitat

Mobilitat i TransportsEls nous accessos al port de Barcelona es podrien licitar a finals del 2012

Publicat el 05/03/2012 a les 17:50 h. - Redacció bcn.cat -

Després de la reunió que ha mantingut amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha explicat que els nous accessos viaris i ferroviaris al port són "prioritaris"i que espera que el procés per començar a licitar-ne les obres estigui llest a finals d'any. Amb una inversió de 470 milions d'euros, les noves connexions serien finançades per un partenariat público-privat.

El projecte per licitar els nous accessos viaris i ferroviaris al port de Barcelona podria estar llest abans de finals d'any, segons ha afirmat la ministra de Foment, Ana Pastor, després de la reunió que ha mantingut, aquest dilluns, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el president del Port, Sixte Cambra.

La ministra ha explicat que es tracta d'unes connexions "prioritàries" i, tot i que no n'ha concretat el calendari, ha manifestat que espera que es facin en el "menor temps possible".

De la mateixa manera, Pastor ha apuntat que la declaració d'impacte ambiental del projecte ha caducat i que "tant de bo" el Ministeri de Medi Ambient pugui completar els tràmits abans de finals del 2012.

Les obres, que suposen una inversió de 470 milions d'euros, es finançaran a través d'un partenariat público-privat, una fórmula que "permet tocar de peus a terra i trobar-hi una solució a mitjà termini", ha defensat Recoder.

Connexions provisionals

A partir del mes de juliol, el Port de Barcelona augmentarà la seva capacitat de gestió de contenidors, gràcies a la posada en marxa de la nova terminal del Moll Prat, de l'operador xinès Hutchison Port Holdings.

Els accessos provisionals que s'estan construint per donar sortida a les mercaderies d'aquesta zona, que compten amb 10 milions d'euros d'inversió, pot ser que "no arribin a temps", hamanifestat el conseller.

Tot i això, el president del Port, Sixte Cambra, ha explicat que "estaran operatius a l'estiu, tant en ample ibèric com internacional".

Uns accessos "a l'altura" del port

La ministra ha afirmat que el port de Barcelona "ha de tenir unes connexions viàries i ferroviàries a l'altura", ja que és un "motor de desenvolupament econòmic". Així, Pastor ha avançat que els tècnics del Ministeri de Foment treballen per definir el model de licitació público-privat.

En la trobada d'aquest dilluns, que ha servit per analitzar el present i el futur de la infraestructura portuària, també hi ha participat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Nous accessos al port'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari