Mobilitat

Mobilitat i TransportsTrias demana a Foment el desencallament dels temes prioritaris per a Barcelona

Publicat el 13/02/2012 a les 15:41 h. - Meritxell Doncel -

Foment i Ajuntament es reuniran cada mes en una comissió mixta per buscar solucions a temes com ara l'aeroport, la Sagrera, l'accidentalitat de Rodalies i l'aportació estatal a l'ATM.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha reunit amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per reclamar el desencallament d'alguns dels temes prioritaris per a la ciutat.

"Necessitem un nou contracte-programa per a l'ATM ja que l'Estat va rebaixar, en gairebé 80 milions, la seva aportació, cal trobar una solució a la connexió viària i ferroviària de mercaderies amb el port i a l'arribada del tren a l'aeroport, s'han d'esmenar els problemes d'accidentalitat de Rodalies i cal desencallar la paralització del projecte per a la Sagrera", ha enumerat l'alcalde.

Trias ha anunciat que ha obtingut el compromís de la ministra de tirar aquests temes endavant i que es crearà unacomissió mixta entre Foment i el consistori barceloní que en farà un seguiment amb periodicitat mensual.

Pel que fa a Rodalies, Trias ha expressat la seva preocupació pels darrers episodis de sinistralitat que s'han registrat. "La ministra i jo hem coincidit a afirmar que això és inadmissible i que cal donar seguretat al servei", ha dit.

Per la seva banda, sobre el desencallament de l'estació de la Sagrera, Trias ha recordat que el problema ve de l'anterior govern. "És un escàndol voler fer una estació basada en plusvàlues que no es produeixen i que no es produiran, en l'especulació.Haurem de buscar col·laboració amb la iniciativa privada. Em vaig passar vuit anys explicant-ho", ha dit.

En aquest sentit, l'alcalde ha agraït a Ana Pastor la seva "actitud col·laboradora", i ha demanat temps per marcar les fites i les passes que cal seguir perquè s'acompleixin els objectius que la comissió marqui. "Abans es prometia molt i no s'executava res", ha remarcat.

L'alcalde també ha explicat que entén la difícil situació econòmica que ha heretat el Ministeri, però ha assegurat que compta amb el compromís de la ministra per abordar aquests temes prioritaris.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Reunió amb la ministra de Foment'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari