Mobilitat

Mobilitat i TransportsDos nous camins escolars a Sarrià-Sant Gervasi

Publicat el 27/01/2012

Al febrer l'alumnat de les escoles Projecte i Madres Concepcionistas estrenen el camí escolar que els ha de permetre realitzar el seu itinerari al centre docent amb més seguretat i autonomia.

Totes dues escoles, Projecte i Madres Concepcionistes, celebraran la inauguració del camí escolar amb un acte festiu organitzat pel mateix centre, amb la col·laboració de l'alumnat, les famílies, el veïnat i els representants municipals, especialment, el Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Escola Projecte

S'ha convertit en un referent alhora d'iniciar projectes de creació de camins escolars, per la forta implicació de la comunitat educativa. Una de les iniciatives de l'escola ha estat la creació d'una assignatura optativa on els alumnes han fet un seguiment de tot el procés incorporant idees engrescadores.

Dijous 2 de febrer, a les 15.30 hores, l'escola Projecte celebrarà la seva festa on s'espera que participin 300 alumnes amb les seves famílies. Començarà amb una rua seguint una part del camí escolar, després es podrà gaudir de l'actuació d'uns alumnes del centre que cantaran el rap del camí escolar i d'una xocolatada per a tothom.

Escola Madres Concepcionistas

Divendres 3 de febrer, a les 15.30 hores, els 800 alumnes de l'escola Madres Concepcionistas i les seves famílies celebraran la inaguració del camí escolar. També es farà una rua per part del camí escolar, que acabarà a la plaça de la Torre on actuaran els alumnes de 5è i hi haurà xocolatada per a tothom.

Camí escolar, espai amic

L'objectiu principal és facilitar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels escolars a partir dels 8 anys. Això vol dir que la noia o el noi van a peu pel carrer sols o amb companys de diferents edats per l'itinerari més segur.

D'aquest objectiu se'n deriven altres, com ara millorar el coneixement del barri i la capacitat d'orientació, d'identificar situacions de perill i d'adaptació a situacions noves; així com assolir hàbits més saludables per als nois i noies i més sostenibles per a la ciutat.

El llibre blanc

En la primera etapa del projecte de Camins Escolars, al Districte de Sarrià-Sant Gervasi, la tasca principal va ser l'elaboració del Llibre Blanc de la mobilitat i accessibilitat als entorns escolars. Aquest document, consensuat amb el sector educatiu del territori, és l'eina bàsica de referència per a l'extensió dels camins escolars en un districte amb una de les concentracions de centres educatius més important de Barcelona i amb una problemàtica específica pel que fa a la mobilitat.

Actuacions tècniques

Paral·lelament s'han realitzat tota una sèrie d'actuacions tècniques, com són l'adequació de freqüències semafòriques en els passos de vianants, retirada d'elements que obstaculitzaven la visibilitat, millores de pintura, reubicació d'alguns elements del mobiliari urbà, adequació de zones d'estacionament de càrrega i descàrrega, senyalització indicativa d'entrada a zona escolar, senyalització informativa per a vianants amb indicació de l'itinerari del camí escolar, control sobre la indisciplina viària, col·locació de tanques protectores, ampliació de voreres i creació d'espais de convivència i zones 30.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Inauguració d'un Camí escolar a Sarrià - Sant Gervasi

Inauguració d'un Camí escolar a Sarrià - Sant Gervasi Ampliar imatge

Notícies relacionades

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari