Mercats
  • Mercats

El nou mercat de la Llibertat obre portes el 20 d'octubre de 2009

Publicat el 20/10/2009

El dimarts 20 d'octubre de 2009 es va obrir al públic el nou Mercat de la Llibertat, després del procés de remodelació integral iniciat el 2007. El dissabte 17 d'octubre es va tancar definitivament el mercat provisional instal·lat a la Plaça Gal·la Placídia. Les obres de remodelació milloren l'oferta comercial, els serveis i les seves infraestructures.

El nou mercat augmenta la seva superfície utilitzable de 2.200 m2 a 4.400 m2, i consta de 40 establiments i un autoservei de 700m2. Una de les millores més destacables del mercat remodelat és la creació d'un aparcament soterrani per als vehicles comercials del mercat que facilitarà les tasques de càrrega i descàrrega, així com la recollida d'escombraries, millorant l'accessibilitat dels professionals que hi treballen i la qualitat de vida dels veïns. S'ha realitzat una millora exhaustiva en la sostenibilitat de l'edifici, amb les incorporacions d'espais adequats per a la recollida selectiva de brossa i de gel, al soterrani de l'edifici. Una altra novetat destacada és la climatització, i un aïllament tèrmic que millora el sistema d'aire condicionat. També s'ha optimitzat l'accessibilitat per a gent amb discapacitat. Una de les novetats és el canvia-nadons situat en els serveis, una iniciativa pionera en tota la xarxa de mercats municipals de Barcelona. L'Associació de Comerciants va oferir degustacions i tastets el dia 20 d'octubre per donar la benvinguda a la clientela i ciutadania al nou mercat. A més, de donar llibres de la història del mercat i obsequis per celebrar-ho. I el dissabte 24 es van organitzar activitats infantils amb globus infables a l'exterior del mercat per a la mainada. El procés de remodelació integral ha tingut un cost de 7,2 milions d'euros, i la construcció del mercat provisional 1,8 milions d'euros. L'obra ha estat projectada per l'arquitecte Josep Llobet, de PB2 Llobet-Bach Associats, i ha suposat nou repte per a l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona ja que es tracta d'un edifici protegit pel Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Històric-Artístic de la Ciutat de Barcelona. És original de 1888, obra de l'arquitecte Miquel Pasqual i Tintoré, amb forjats del deixeble d'Antoni Gaudí, Francesc Berenguer i Mestres. MILLORES MÉS DESTACABLES DEL NOU MERCAT · Rehabilitació integral de tot l'edifici modernista (façana, coberta i paviment) · Excavació del soterrani i construcció d'aparcament i nova zona de serveis (càrrega-descàrrega, magatzems, recollida selectiva de deixalles, recollida de gel) · Nous passadissos més amples i còmodes, i parades més dimensionades, atractives i dotades de l'equipament més modern. · Un nou espai en règim d'autoservei que complementa al mercat amb la més àmplia oferta. · Climatització SERVEIS · Servei a domicili · Oficina d'atenció al client · Aparcament gratuït per a clients (situat a la Plaça Gal·la Placídia) · W.C. adaptats · W.C. amb espai amb canvia-nadons · Sala polivalent (80m2) · La més àmplia oferta en productes de consum quotidià: fresc, envasat, elaborats i cuinats, higiene i neteja. Espais de degustació, venda mixta assistida-autoservei. · Oferta no alimentària: roba, complements i flors. HORARIS Mercat d'Alimentació De dilluns a divendres: de 8 a 20.30h Dissabtes: de 8 a 15h Autoservei Bonpreu De dilluns a dissabte: de 9.15 a 21.15h

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari