Mercats
Saps si la teva dieta és saludable?

Publicat el 23/07/2011

A través de 13 preguntes sabràs si portes una dieta saludable o no i què has de fer per millorar-la.

Preguntes com quants àpats fas al dia, quants cops a la setmana menges peix o llegums o quin oli o greix fas servir normalment t'ajudaran a descobrir si la teva dieta és saludable i a millorar-la en el cas que els resultats no siguin prou satisfactoris.

Aquest és l'objectiu d'aquest test d'autoavaluació, que s'acompanya d'un apartat de recomanacions –com per exemple beure dos litres d'aigua diaris, menjar una base d'aliments rics en midó en els àpats principals o fins a quants ous pots menjar per setmana- i un altre de racions casolanes diàries o setmanals de fruita, verdura, carn, aviram, ous, peix, llegum, arròs i cereals i productes làctics.

Tríptics sobre les propietats dels aliments

La iniciativa es completa amb un seguit de tríptics amb les característiques nutricionals dels aliments i consells i recomanacions per conservar-los, cuinar-los i menjar-los amb totes les seves propietats. Tots s'acompanyen d'una recepta fàcil de fer perquè comencis a practicar els bons hàbits alimentaris des del primer moment.

N'hi ha 8 –sobre els següents grups d'aliments: carn, cereals i llegums, fruita i fruits secs, ous i aviram, conserves i salaons, formatges i embotits, verdura i peix i marisc- i tant el test com els tríptics han estat elaborats pels alumnes-treballadors de la Casa d'Oficis d'Alimentació, un programa gestionat per Barcelona Activa i subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

En aquest marc, des del passat mes de juny s'estan duent a terme accions informatives a 12 mercats barcelonins, divendres i dissabtes. Si ja han passat pel teu mercat i no has pogut recollir el teu test i l'altre material informatiu, aquí mateix el tens, perquè te'ls puguis descarregar i consultar amb tota la comoditat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari