MediAmbient
Energia i qualitat ambiental

La qualitat de l'aire i l'eficiència energètica són àmbits que determinen també l'espai públic. Barcelona vol contribuir a la lluita contra el canvi climàtic millorant l'eficiència energètica i reduir la dependència dels combustibles fòssils, així com les emissions de gasos d'efecte hivernacle. És per això que la ciutat impulsa l'estalvi d'energia i l'eficiència energètica, promou les energies renovables i fomenta la millora de la qualitat ambiental de l'entorn urbà, incidint en àmbits com el soroll, l'enllumenat o la qualitat de l'aire.

Gestor Ordenança Solar

Banner Ordenanca

El gestor Integral de l' Ordenança Solar de Barcelona (GIOS) pretén ser una eina on-line útil i pràctica adreçada als professionals del sector, per ajudar-los a realitzar el desenvolupament de projectes d'instal·lacions d'energia solar tèrmica i fotovoltaica, i que simplifica les tramitacions per a l'obtenció de les corresponents llicències municipals.

Agenda d'Energia

Propera sessió "La Fàbrica del Sol, edifici sostenible i intel·ligent"

Dimarts 16 de desembre a les 18h. tindrà lloc una nova sessió del cicle "Rehabilitem La Fàbrica del Sol", dedicat a les solucions smarts en rehabilitació i edificació.

Material de préstec a La Fàbrica del Sol entorn a autosuficiència energètica

La Fàbrica del Sol t'ofereix eines i recursos didàctics per a millorar l'eficiència energètica i treballar per a un entorn d'emissions zero. Plaques fotovoltaiques, cuines solars. Descobreix-les!

Mapa de soroll a Barcelona

Consulta al mapa de soroll els nivells sonors per trams concrets de carrer segons franges horàries.

Consulteu la Guia de Manteniment Integral d'Edificis!

La publicació està adreçada a administradors de finques i propietaris per resoldre dubtes en relació al manteniment eficient i en termes d'eficiència energètica.

Agenda d'Energia

Notícies d'Energia

'Encén el Nadal', enllumenat amb autosuficiència energètica a Aragó i Gran Via

L'Ajuntament ha convocat per primera vegada un concurs públic per escollir el disseny de l'enllumenat del Nadal 2014 als carrers Aragó i Gran Via.

Taula rodona sobre com reduir la contaminació de l'aire a Barcelona

L'Associació Catalana de Comunicació Científica organitza el proper 28 d'octubre al Col·legi de Periodistes un debat sobre la contaminació atmosfèrica.

Nova campanya de control d'emissió de fums dels vehicles dièsel

Del 27 al 31 d'octubre té lloc una nova campanya on els conductors poden revisar el volum d'emissions de fums dels seus vehicles dièsel. La unitat de control s'ubica al carrer de la Marina 54, al Districte de Sant Martí.

Online el vídeo de la sessió 'El cicle de l'aigua, gestió i racionalitat en l'ús dels recursos hídrics' de La Fàbrica del Sol

La sessió, celebrada al juliol, s'emmarca en el cicle de diàlegs 'Rehabilitem La Fàbrica del Sol', un procés de reflexió i debat per replantejar com ha de ser la rehabilitació de l'edifici.

Vídeo 'El cicle de l'aigua. Rehabilitem La Fàbrica del Sol'

Notícies d'Energia

Vídeos

Una paret mitgera es converteix en un jardí autosuficient

Webs destacades

  • Consell de Ciutat

  • tramits on line

    Guanya temps. estalvia't desplaçaments

  • Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat de Barcelona

  • Fundació Jaume Bofill

  • Moure's en bicicleta

  • Camí escolar

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari