MediAmbient




Energia i qualitat ambiental

La qualitat de l'aire i l'eficiència energètica són àmbits que determinen també l'espai públic. Barcelona vol contribuir a la lluita contra el canvi climàtic millorant l'eficiència energètica i reduir la dependència dels combustibles fòssils, així com les emissions de gasos d'efecte hivernacle. És per això que la ciutat impulsa l'estalvi d'energia i l'eficiència energètica, promou les energies renovables i fomenta la millora de la qualitat ambiental de l'entorn urbà, incidint en àmbits com el soroll, l'enllumenat o la qualitat de l'aire.

Gestor Ordenança Solar

Banner Ordenanca

El gestor Integral de l' Ordenança Solar de Barcelona (GIOS) pretén ser una eina on-line útil i pràctica adreçada als professionals del sector, per ajudar-los a realitzar el desenvolupament de projectes d'instal·lacions d'energia solar tèrmica i fotovoltaica, i que simplifica les tramitacions per a l'obtenció de les corresponents llicències municipals.

Agenda d'Energia

'Reptes energètics: present i futur', als Debats ICREA-CCCB

El programa de debats és fruit d'una col·laboració estable per donar a conèixer al gran públic els avenços i els reptes de la recerca d'alt nivell que es fa avui a Catalunya.

Anunci d'informació pública del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire horitzó 2015 i l'Informe de sostenibilitat ambiental del Pla

Ja podeu consultar la documentació en exposició pública, o fer la consulta presencial a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Entreu al web de la Fàbrica del Sol!

L'equipament d'informació i educació ambiental, situat a les antigues oficines de la fàbrica Catalana de Gas, disposa d'un web on s'informa de totes les seves novetats.

La Salle Breakfast: 'Edificis de consum zero' amb Harald N. Rostvik

Dimarts 19 de novembre, de 9 a 10.30 hores, té lloc una conferència de Harald N. Rostvik sobre les claus de futur de l'eficiència energètica.

Agenda d'Energia

Notícies d'Energia

Milloren els indicadors de soroll a la ciutat

El 96% dels trams de carrers compleixen amb la capacitat acústica assignada durant el dia i el 86% ho fan durant la nit

El Congrés d'Energia de Catalunya (CoEnerCat) dóna a conèixer les conclusions de la trobada

El primer Congrés d'Energia de Catalunya, que va tenir lloc la darrera setmana de novembre de 2013, publica al seu web les primeres conclusions de les sessions de debat.

Visiteu les 'Cases amb energia' de la Fàbrica del Sol!

L'equipament municipal acull una exposició que té per objectiu que els ciutadans siguin capaços d'analitzar els seus habitatges des del punt de vista energètic i puguin implantar-hi accions de millora.

El rellotge s'avança una hora

La nit del 29 al 30 de març, a les 2.00 hores, haureu d'avançar fins a les 3.00 hores les manetes del rellotge.

Notícies d'Energia

Vídeos

Natura Barcelona

Natura Barcelona és un projecte impulsat per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pla del Verd i de la Biodiversitat de Barcelona.

Webs destacades

  • Consell de Ciutat

  • tramits on line

    Guanya temps. estalvia't desplaçaments

  • Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat de Barcelona

  • Fundació Jaume Bofill

  • Moure's en bicicleta

  • Camí escolar

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari