MediAmbient
Un nou passeig per a vianants creuarà el Parc de la Ciutadella

Publicat el 23/11/2013 a les 17:30 h. - Verònica Heredia -

El Parc de la Ciutadella comptarà amb un nou passatge per a vianants que enllaçarà el carrer Wellington amb la plaça Joan Fiveller. Amb aquesta transformació urbana permetrà recuperar la connexió entre els barris de la Ribera i la Vila Olímpica. El Zoo quedarà, així, dividit en dues parts, que seran connectades per una passera elevada que permetrà una nova visió del parc.

Vídeo 'Vial del Zoo'

El Parc de la Ciutadella tindrà una nova porta d'accés des del carrer Wellington, una entrada que enllaçarà aquest carrer amb la plaça de Joan Fiveller, davant del Parlament de Catalunya, i que es construirà amb l'objectiu de connectar els barris de la Ribera i de la Vila Olímpica.

El nou vial dividirà en dues zones el Zoo de Barcelona, però aquestes quedaran unides per una passera elevada que permetrà visitar les instal·lacions amb continuïtat i oferint una nova visió del parc, i connectar les dues parts d'una manera integrada amb el paisatge i la fauna.

El vial, de prop de 200 metres, s'emmarca en el Pla Estratègic del Zoo, un document que preveu la reordenació del parc zoològic sota dues directrius: la millora de la relació de la Ciutadella amb la ciutat, i la modernització de les instal·lacions dels animals.

La construcció del vial i la passera servirà també per millorar les prestacions de diverses infraestructures i serveis, com la nova infermeria. Així, es construirà un nou punt d'atenció al visitant amb accés directe des del carrer o la creació d'un nou espai per a la botiga a l'accés de Wellington.

Pel que fa a la tanca perimetral que separarà el Zoo del nou passatge, tindrà el verd com a principal característica, ja que estarà recorberta de plantes enfiladisses i flors, i incorporarà un element artístic que immortalitzarà la figura de Floquet de Neu. Precisament, per homenatjar el goril·la albí, el nou passeig durà el nom de Jordi Sabaté Pi, el primatòleg que el va portar al Zoo de Barcelona.

L'alcalde Xavier Trias ha explicat que "no es vol treure el Zoo del centre de la ciutat", el que es pretén és "que no sigui una barrera entre la zona olímpica i la d'universtiats i el barri de la Ribera".

Homenatge a Floquet de Neu

L'anunci de la construcció del vial, que s'iniciarà en el primer trimestre del 2014 i s'allargarà un any, s'ha fet en el marc dels actes de celebració del desè aniversari de la mort de Floquet de Neu, en una cerimònia on s'han lliurat els premis del concurs de dibuix "Homenatge a Floquet de Neu".

La tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació i Presidenta del Zoo, Sònia Recasens, ha citat també altres millores previstes al Zoo, com les noves instal·lacions de girafes i lleons, l'ampliació definitiva de la dels elefants, i l'ampliació de la instal·lació dels orangutans. També ha recordat la tasca en recerca i conservació que es fa al parc. Tot plegat, "una tasca per situar el Zoo entre els zoològics del segle XXI, sota tres principis bàsics: la recerca, la sensibilització i la conservació".

Durant aquests dies també es pot visitar l'exposició "10 anys sense Floquet de Neu: treballant per la conservació dels primats", que fa un repàs de la vida del goril·la, i mostra els projectes de recerca i conservació de primats que es fan al Zoo de Barcelona.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Un nou passeig per a vianants creuarà el parc de la Ciutadella

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari