MediAmbient
Activa't als Parcs!

Publicat el 25/10/2013

El programa Activa't té com a objectiu afavorir un estil de vida actiu per a tothom a tots els barris mitjançant activitats físiques suaus en parcs, jardins i places de la ciutat completament gratuïtes.

Us agraden els parcs de la ciutat i us agradaria aprofitar-los i gaudir-los al màxim? Doncs heu de conèixer "Activa't", un programa d'exercici físic i de salut que es practica a l'aire lliure, a diferents parcs i jardins de Barcelona, i que vol incentivar l'exercici físic per fer salut, mantenint una vida activa a nivell psicològic i social, trobar-se en millors condicions, i disminuir el risc de malalties, mentre es gaudeix dels espais verds de la ciutat.

En aquest sentit, "Activa't" combina dos tipus d'activitat. D'una banda, caminades suaus pel parc, d'uns 30 minuts de durada, amb exercicis previs d'escalfament i a més, durant la sessió, també es proposen exercicis per activar la memòria. D'altra banda, les gimnàstiques orientals tai-txi i txi-kung proposen una sèrie de moviments suaus i harmònics on es combina respiració, concentració mental i moviment.

L'objectiu del programa és que els participants puguin augmentar la mobilitat articular, millorar l'equilibri i el control postural, activar el sistema cardiovascular, millorar la capacitat d'atenció i la memòria i incrementar l'autonomia personal.

A l'abril de 2013, el programa "Activa't" va rebre el Premi Estratègia Naos a la Promoció de la Pràctica de l'Activitat Física en l'Àmbit Familiar i Comunitari. L'estratègia NAOS (Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l'Obesitat) va néixer el 2005 amb l'objectiu de sensibilitzar la població del problema que la obesitat representa per a la salut, així com impulsar totes les iniciatives que contribueixin a aconseguir que els ciutadans adoptin hàbits saludables. L'objectiu dels premis NAOS no és altre que donar visibilitat a aquestes iniciatives.

Com participar-hi?

L'activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia: només cal anar al parc escollit, on el personal monitor us recollirà les dades personals per a la targeta identificadora del programa "Activa't".

Tot i que el programa està obert a totes les edats, està especialment indicat per a persones més grans de 40 anys. Cal anar amb roba còmoda i calçat esportiu; a l'estiu es recomana portar gorra.

Podeu consultar el llistat de parcs de la ciutat on es realitza el programa "Activa't", horaris i tipus d'activitat en aquest enllaç o també us podeu descarregar Obrir document PDF aquest PDF amb tota la informació.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari