MediAmbient
Barcelona participa a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Publicat el 16/11/2013 a les 15:00 h. - Redacció bcn.cat -

L'objectiu és fer arribar al conjunt de la ciutadania la importància de la prevenció en la producció de residus per reduir-los. La Setmana Europea dura fins al 24 de novembre.

L'Ajuntament de Barcelona se suma a aquesta iniciativa amb l'organització de la tercera edició del mercat d'intercanvi de roba usada "Renova la teva roba". També organitza altres activitats com ara tallers, xerrades, curtmetratges o l'acció "L'evidència dels residus", en què es donarà a conèixer el Pla de prevenció de residus de l'Ajuntament.

"Renova la teva roba"

El mercat d'intercanvi de roba usada "Renova la teva roba" ofereix, en la seva tercera edició, 24 espais on bescanviar roba usada. S'organitza en col·laboració amb Roba Amiga, l'Associació Salud i Família, Consumo Colaborativo i quinze organitzacions més.

Per participar-hi cal, prèviament, bescanviar les peces de roba per punts renoves, segons la valoració de cada peça. Més informació al web de Medi Ambient.

L'evidència dels residus

En aquesta activitat, un centenar de joves d'esplais i agrupaments de la ciutat, duran a terme una caracterització pública dels residus generats a Barcelona. L'objectiu és posar en evidència la quantitat de residus que llencem als contenidors i demostrar que la majoria es podrien evitar i reciclar.
Es durà a terme el dissabte 23 de novembre, de 10.00 a 13.00 hores al passeig de Lluís Companys.

Els nois i les noies triaran i classificaran el contingut de dos contenidors de fracció de la ciutat de Barcelona. D'un costat es triaran els objectes que es poden reutilitzar o evitar fàcilment, i de l'altre, aquells residus que són reciclables. Tots els residus es pesaran, i el recompte de pes s'actualitzarà en un marcador. Al final de l'acte s'exhibiran tots els residus recuperats de la fracció restant i el marcador mostrarà la quantitat de materials reciclables i de residus que es poden evitar. Per concloure l'acte es farà una flashmob amb la cançó Amagada primavera, de Txarango, disponible al web d'Hàbitat Urbà.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus promou la implementació d'accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus durant una setmana.

A més, durant la setmana, es promouen activitats temàtiques a La Fàbrica del Sol, l'equipament mediambiental de l'Ajuntament de Barcelona, com ara tallers de costura creativa amb roba usada, xerrades sobre l'origen i els circuits del tèxtil, consum col·laboratiu, o com utilitzar material de rebuig per crear nous articles d'ús quotidià.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari