MediAmbient
La campanya 'Recicles o no recicles?' sensibilitza els veïns de Sant Martí

Publicat el 02/02/2015

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha realitzat una campanya per explicar els veïns del districte la importància de separar i reciclar els residus segons el sistema de 5 fraccions, fent especial èmfasi en el paper, el vidre i els envasos lleugers.

Durant els mesos de novembre i desembre de 2014, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha realitzat la campanya "Recicles o no recicles?" al districte de Sant Martí, en la qual 25 informadors especialistes s'han situat cada tarda en diferents punts del districte per aconsellar els veïns sobre com classificar millor les deixalles que un ciutadà mitjà genera en el seu dia a dia.

L'objectiu principal de la campanya era explicar als veïns la importància de separar i reciclar els residus segons el sistema de 5 fraccions, fent especial èmfasi en el paper, el vidre i els envasos lleugers.

Actualment, cada ciutadà de l'àrea metropolitana de Barcelona diposita 11,6 kg per any d'envasos lleugers al contenidor groc i 23,28 kg de paper i cartró al blau. Pel que fa al vidre, la xifra és de 16,6 kg.

En aquest sentit, la campanya "Recicles o no recicles?" pretenia augmentar la quantitat de residus que els ciutadans recullen de forma selectiva, i conscienciar-los per generar una tendència cap a la cultura del reciclatge. També es vol reduir el nombre d'impropis (materials dipositats al contenidor incorrecte).

Un 85% de la fracció resta (contenidor gris) es tracta als ecoparcs, gestionats per l'AMB, per a recuperar-ne materials aprofitables. Aquesta quantitat ha augmentat el 6,4% en un any, de 719.595 tones el 2012 a 769.786 tones el 2013.

Més informació

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Campanya 'Recicles o no recicles?'

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari