MediAmbient
La tecnologia digital arribarà aviat als parcs infantils de la ciutat

Publicat el 16/06/2014

El Pla de Racons infantils preveu ampliar i millorar 220 àrees de joc de la ciutat en els propers cinc anys. Una de les accions més innovadores serà la prova pilot que es farà a la plaça de La Palmera de Sant Martí, s'instal·larà un parc digital. El pressupost associat a aquest document estratègic rondarà els 20 milions d'euros.

Vídeo 'Parcs amb tecnologia digital'

Les tauletes i els smartphones es convertiran en un element més del joc al parc infantil de la plaça de la Palmera de Sant Martí. L'espai verd del barri de la Verneda i la Pau serà el primer de tota la ciutat en incorporar la tecnologia de realitat augmentada, codis QR i APPS. "Servirà perquè els nens i les seves famílies gaudeixin d'un complement al gaudi de l'equipament en si i potenciarà noves formes de viure l'experiència d'oci infantil i familiar", afirma Jordi Ribas, director d' Espais Verds i Biodiversitat de l'Ajuntament de Barcelona.

Els elements de mobiliari que s'implantaran al parc ajudaran, en gran mesura, a posar al servei de les persones la tecnologia digital per desenvolupar noves formes de joc i d'aprenentatge. Tots seran temàtics i s'inspiraran en l'argument d'algun conte infantil clàssic. "Hi ha diversos contes però encara no hem triat quin serà", ha explicat Ribas. "El tobogan o el gronxador estaran integrats dins d'un vaixell o dins d'un castell o al fons del mar, depenent del conte", afegeix.

El Pla de Racons Infantils, redactat pel govern, recull les 220 actuacions compreses entre el 2014 i el 2019 per promoure el joc a l'aire lliure, entre les quals s'inclou la creació d'aquest parc pioner a la ciutat. El document estratègic vol aprofitar racons actualment infrautilitzats, així com les oportunitats que els espais verds ofereixen, per brindar als ciutadans una nova experiència de gaudi familiar adaptada a l'era digital.

El pressupost total associat al Pla, provinent tant de les inversions de les diferents àrees municipals que treballaran de manera coordinada, com del manteniment efectuat per la Direcció d'Espais Verds i Biodiversitat, serà aproximadament de 20,2 milions d'euros.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari