MediAmbient
Donar una segona vida a les joguines

Publicat el 10/01/2014 a les 15:40 h. - Meritxell Doncel -

L'Ajuntament posa en marxa una prova pilot per reutilitzar les joguines usades que els ciutadans deixin als punts verds de barri o als punts mòbils de la ciutat. El nou servei pretén allargar la vida útil de les joguines i garantir el bon tractament de les que no es puguin aprofitar.

Vídeo 'Reciclatge de joguines'

Des del dia 7 de gener els ciutadans poden portar joguines usades als 23 punts verds de barri i als 96 punts verds mòbils de la ciutat. Es tracta d'una prova pilot que pretén allargar la vida útil de les joguines que encara serveixen i tractar d'una forma correcta les que ja no es poden aprofitar.

"Es tracta de posar junts els conceptes de sostenibilitat social i sostenibilitat ambiental, i ensenyar als nens que les joguines es poden reciclar", ha explicat el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers.

El programa es du a terme en col·laboració amb la Fundació Formació i Treball, que procura la formació i inserció laboral de persones en risc d'exclusió. Per al tractament d'aquestes joguines, de fet, s'han creat quatre nous llocs de treball.

El reciclatge es fa a la seva planta de Sant Adrià, on es fa la tria segons l'estat i la tipologia de la joguina.

Un cop classificades, una part de les joguines es dóna a famílies en risc d'exclusió a través de la xarxa de serveis socials i l'altra es ven al públic a les botigues de segona mà de la Fundació a preus assequibles.

Per la seva banda, les joguines que no es poden reparar se separen per tractar-les correctament com a residus o materials reciclables.

En els propers dies, el consistori promocionarà aquest nou servei a totes les escales de veïns de Barcelona. Si té l'èxit que s'espera, es podrien recollir prop de cent vint tones de joguines reutilitzables l'any i el programa podria tenir continuïtat. De moment, està previst que estigui en marxa fins a la primavera.

"La voluntat del consistori és que, si funciona, es desenvolupi tot l'any", ha assegurat Puigdollers.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari