MediAmbient
La nova planta de biomassa convertirà les restes de jardineria en energia renovable

Publicat el 21/03/2011 - Medi Ambient -

La nova planta de biomassa de la central de generació d'energies de la Zona Franca ja ha entrat en funcionament. Aquesta primera instal·lació permetrà convertir les restes forestals i de poda dels parcs i jardins de la ciutat en energia renovable, permetrà controlar els costos energètics i reduirà la contaminació ambiental.

Les milers de tones que es generen cada any amb les podes de parcs i jardins de la ciutat i les restes forestals deixaran de ser un problema per convertir-se en una nova font d'energia renovable.

Gràcies a la nova planta de biomassa de la central de generació d'energies de la Zona Franca —que ja ha entrat en funcionament—, aquestes restes vegetals es transformaran en electricitat.

Aquest procés, anomenat valorització de la biomassa, permetrà, d'una banda, controlar amb més exactitud els costos energètics —ja que no dependran del preu del carburant— i d'altra, reduir la contaminació ambiental.

La regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, ha avançat que quan la nova central estigui a ple rendiment estalviarà l'1% del consum d'energia de tota la ciutat de Barcelona i permetrà millorar la gestió dels boscos i la de les restes de poda.

La planta de biomassa preveu aprofitar entre 10.000 i 14.000 tones anuals de restes de poda dels parcs i jardins per produir electricitat. Més endavant, un cop es posi en marxa la connexió de la central a la xarxa de fred i calor, la instal·lació també produirà aigua calenta.

Segons ha expressat l'alcalde, Jordi Hereu, la planta suposa una oportunitat de futur davant l'actual crisi energètica, que "no neix de la improvisació", sinó d'anys de treball en què "els criteris de sostenibilitat s'han situat a l'epicentre" de les estratègies de ciutat.

La central de generació d'energia de la Zona Franca, pionera en eficiència energètica, funcionarà a ple rendiment l'any 2019, quan estiguin en marxa també la planta de reaprofitament del fred residual de l'aigua del port i una central d'energia solar fotovoltaica.

.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari