MediAmbient
Fes de casa teva un jardí 2013

Publicat el 19/12/2012

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament en col·laboració amb la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) us ofereix el programa "Fes de casa teva un jardí".

Un cicle de tallers de jardineria als parcs i jardins de la ciutat, adreçat a tota la família amb la pretensió d'apropar la jardineria domèstica, mitjançant el coneixement de tècniques jardineres elementals, fent compartir el gust per la natura, i descobrint els parcs, jardins i horts urbans de la ciutat per realitzar les activitats proposades.


Enguany s'avança en les pràctiques hortícoles i jardineres respectuoses amb l'entorn, descobrirem l'estreta relació entre els jardins i els horts i esbrinarem com poden compartir espai les plantes comestibles amb les ornamentals o els beneficis que aquestes pràctiques en faciliten, tant a casa com per al nostre entorn ciutadà.


A tots els tallers pràctics de "Fes de casa teva un jardí" es realitzen feines bàsiques de jardineria que després podreu posar en pràctica a casa vostra. Cada taller té un fil argumental específic (les plantes que atrauen les papallones, els rosers, l'hort domèstic,...) però és també un espai per a resoldre dubtes dels participants sobre jardineria casolana, sempre en uns entorns naturals molt especials.


Els tallers es desenvolupen entre les 10:00 i les 13:00 hores dels diumenges assenyalats, en tres sessions de 60 minuts de durada aproximadament. Per a cada sessió hi ha 67 places disponibles, en cadascun dels tres torns.


Les inscripcions s'obren quinze dies abans de la realització del taller (de dimarts a divendres), els matins de 10:00 a 14:00 hores. El preu per a un sol taller és de 5 € i per al bloc trimestral de 3 tallers, de 10 €. Compte per fer l'ingrés: 2100-1574-50-0200315331.


Inscripcions i informació:
La Fàbrica del Sol
lafabricadelsol@bcn.cat
T. 932 564 431

----------------------------------------------------------------------------------------------------


GENER 2013

EL JARDÍ AL BALCÓ. ELS ROSERS. PODA DE FORMACIÓ
Diumenges 13 i 20 de gener
Conèixer quina és la poda més adequada a cada tipus de roser i com ho hem de fer per aconseguir una bona estructura i una abundant floració és el que aprendrem tot podant un roser. Visita guiada al jardí.
Roserar de Cervantes. Av. Diagonal, 708-716
Transport públic: Bus 7, 33, 54, 60, 74, 75, 113, Tram T1, T2, T3 i Metro L3 Zona Universitària.


FEBRER 2013
EL JARDÍ AL BALCÓ. LES PLANTES ENTAPISSANTS. TRASPLANTAMENT

Diumenges 3 i 10 de febrer
Quines són les plantes entapissants i com les podem utilitzar al balcó o a la terrassa. Combinar-les amb d'altres d'alçades i estructura diferents farà de casa nostra un lloc ben atractiu.
Parc de les Aigües. Pl. d'Alfons el Savi
Transport públic: Bus 55, 114, 92, V21, H6 , i Metro L4 Alfons X.


MARÇ 2013
EL JARDÍ AL BALCÓ. LES PLANTES ENFILADISSES. PODA D'ARBUSTOS
Diumenges 3 i 10 de març
Petites terrasses, balcons o patis es vesteixen de verd amb les plantes enfiladisses que cobreixen parets i murs. L'èxit consisteix en escollir les més adeqüades i en una bona poda. Visita guiada al jardí.
Jardí d'Aclimatació. Av. de l'Estadi, s/n, entre l'Estadi Olímpic i les Piscines Picornell)
Transport públic: Bus 125, 150, Metro L1 L3 i L8 Plaça Espanya i FGC S4,S8 i S33 Plaça Espanya.


EL JARDÍ AL BALCÓ. TROC VERD

Diumenge 17 de març
Sense inscripció
Els afeccionats a la jardineria trobaran un espai per a intercanviar esqueixos, llavors, plantes, revistes i llibres de jardineria. On intercanviar experiències o resoldre dubtes.
Parc de la Barceloneta. Passeig Marítim de la Barceloneta, 15-21
Transport Públic: Bus 36, 45, 59, D20 i Metro L4 Barceloneta.


ABRIL 2013
LES FLORS A L'HORT. LES FLORS COMESTIBLES. SEMBRA DE LLAVORS
Diumenge 7 d'abril
Menjar flors no és pas una novetat, les carxofes o el bròquil són habituals a la nostra cuina, però n'hi ha moltes d'altres que poden donar color i sabor als nostres plats i animar les nostres receptes.
Hort de Sant Pau del Camp. C/ de Sant Pau, 89-97
Transport públic: Bus 20, 24, 36, 64, 91, 120, i Metro L2 Paral·lel.


MAIG 2013
LES FLORS A L'HORT. LES HORTALISSES I LES PLANTES ACOMPANYANTS. TRASPLANTAMENT DE PLANTER I PLANTACIÓ
Diumenge 5 de maig
L'hort casolà ofereix un espai immillorable per cultivar hor­talisses i altres plantes que, a més de tenir valor ornamental, tenen aplicacions tant culinàries com medicinals.
Hort masia de Can Mestres. C/ Camí de Can Clos, 1-9
Transport públic: Bus 13, 125.


JUNY 2013
LES FLORS A L'HORT. LA SALUT DE L'HORT. PREVENCIÓ I TRACTAMENTS CASOLANS
Diumenges 2 de juny

Els aspectes clau per aconseguir un hort saludable, els trastorns, plagues i malalties que pateixen i com podem resoldre'ls amb bones pràctiques de cultiu, fauna auxiliar, plantes amb acció protectora o tractaments amb preparacions casolanes.
Hort de Can Cadena. C/ Menorca, 25
Transport públic: Tram T5, T6 Sant Martí de Provençals i Metro L2 Sant Martí.

OCTUBRE 2013
LA MULTIPLICACIÓ DE LES PLANTES. PLANTES QUE ATRAUEN LES PAPALLONES. ESQUEIXOS

Diumenges 6 d'octubre
Qualsevol racó del nostre balcó o terrassa és un espai privilegiat per disposar-hi unes quantes plantes, molt fàcils de multiplicar d'esqueix, que atrauen les papallones, les missatgeres del bon temps. Visita guiada al parc
Diagonal Mar. C/ de Llull, 362. Transport públic: Tram T4 Selva de Mar i Metro L4 Selva de Mar.


NOVEMBRE 2013
LA MULTIPLICACIÓ DE LES PLANTES. LES PLANTES VIVACES. DIVISIÓ DE MATA

Diumenge 10 de novembre
Les plantes vivaces, imprescindibles a qualsevol terrassa, pati, balcó, jardí o interior de les nostres llars, les cultivem tan en test com al sòl. Una manera senzilla i fàcil de multiplicar-les és la divisió de mata. Visita guiada al parc
Parc de la Pegaso. C/ de la Sagrera, 179-197
Transport públic: Bus 11, 26, 34, 36, 40, 126 i Metro L1 Fabra i Puig L9 L10 Onze de Setembre.


DESEMBRE 2013
LA MULTIPLICACIÓ DE LES PLANTES. ORNAMENTS NADALENCS. REUTILITZACIÓ DE RESTES DE PODA

Diumenge 1 de desembre
Aquesta època de l'any té com a tasca principal la poda i amb el material que obtenim, branques, fulles, fruits..., podem realitzar una gran varietat de guarniments nadalencs únics.
Parc de Joan Miró. C/ Tarragona, 74
Transport públic: Bus 27, 109, 115, V7 i Metro L3 Tarragona.El material didàctic de cada taller el trobaràs en aquesta mateixa pàgina web

Consulta els tallers i el material didàctic dels tallers "Fes de casa teva un jardí" realitzats en la temporada Novembre 2011- Juliol 2012 en el següent enllaç: http://ves.cat/aU4C

Consulta els tallers i el material didàctic dels tallers "Fes de casa teva un jardí" realitzats en la temporada Setembre 2012- Desembre 2012 en el següent enllaç: http://ves.cat/bGd0

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari