MediAmbient
Encén el Nadal

Publicat el 11/06/2014

Encén el Nadal' és el nom de la campanya amb què el consistori fa una crida als dissenyadors. Amb aquesta iniciativa, es vol fomentar l'esperit nadalenc i compartir amb tota la ciutat la responsabilitat d'aconseguir una il·luminació única que estigui associada als atributs de Barcelona com a ciutat innovadora, creativa i referent mundial en el sector del disseny.

A més, el concurs permet promocionar els sectors professionals d'aquests àmbits, i, alhora, contribuir a dinamitzar l'activitat econòmica en el període nadalenc dels comerços situats en dos dels eixos principals del centre de la ciutat.

La tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha explicat que el Govern municipal impulsa una " iniciativa nova, pionera i amb un marcat aire participatiu i trencador que pretén donar un toc de modernitat al procés creatiu per tal d'aconseguir un enllumenat únic i valorar les idees dels professionals i estudiants del disseny per a la seva ciutat". En aquest sentit, ha confiat que les propostes rebudes "situaran un cop més Barcelona com a referent de la creativitat i la innovació, i amb un esperit participatiu que vol crear complicitats amb la seva ciutadania per fer un Nadal encara més alegre i engrescador"

Presentació de propostes

El període per presentar les propostes d'enllumenat està obert fins al 4 de juliol. El concurs té dues categories. Per una banda, a la il·luminació del carrer Aragó hi poden optar estudiants d'escoles d'arquitectura, enginyeria, disseny o arts plàstiques, i titulats de les mateixes disciplines que faci menys de dos anys que hagin finalitzat els seus estudis i acreditin la titulació. El guanyador il·luminarà els trams compresos entre passeig de Gràcia/Bailén i Aribau/passeig de Gràcia.

D'altra banda, l'enllumenat de la Gran Via, entre Muntaner i Bailén, està dirigit a qualsevol professional vinculat al camp de la creació, entre ells arquitectes, artistes plàstics, dissenyadors i enginyers, als quals no se'ls hagi inhibit l'exercici de la lliure professió en el moment de la presentació de la sol·licitud.

S'entregarà als guanyadors d'ambdues categories un premi valorat en 10.000 euros.Les bases tècniques i jurídiques del concurs es poden consultar a la web corporativa de Barcelona Activa, i a la web oficial del concurs: bcn.cat/encenelnadal.

Jurat i criteris de valoració

Per la selecció dels treballs finalistes i posteriors guanyadors es conformaran dos jurats. Per una banda, hi haurà una comissió tècnica que votarà fins a 10 finalistes per categoria, i estarà formada per 9 representants.

Un cop escollits els finalistes, els guanyadors els decidirà un jurat final integrat per 12 membres. Estarà presidit per la tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.

Els criteris en què es basarà el jurat per valorar les propostes tindran en compte l'esperit nadalenc, la creativitat, la innovació, l'efecte estètic i l'atractiu de les propostes presentades, així com la seva vinculació als valors associats a la marca Barcelona. Un cop deliberades les propostes finalistes, els guanyadors es faran públics l'última setmana de juliol.

Més informació:

- Web Encén el Nadal

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari