MediAmbient
Agricultura urbana per mantenir en condicions un solar buit

Publicat el 11/02/2015 - Sant Martí TV -

Veïns del barri de Provençals del Poblenou han treballat durant gairebé dos anys per aconseguir transformar un solar buit en un hort urbà. El districte de Sant Martí ha donat suport al projecte.

L'hort dels Pebrots, a més de permetre l'agricultura urbana de petita escala, també ha estat una fórmula per mantenir en condicions un solar buit. "Aquest espai estava ple de matolls. Contínuament s'hi havia de fer neteja perquè, sobretot a l'estiu, comportava una problemàtica important. Des de rates fins a mosquits o tot tipus d'insectes", diu Manel Pascual, membre de l'Associació Cultural i Social Bac de Roda.

El solar en qüestió es troba al número 86 del carrer de Fluvià, al barri de Provençals del Poblenou. Està envoltat per dos edificis d'habitatges que fins fa uns mesos donaven a un paisatge de malesa i runes. Transformar-lo en un hort ha permès eliminar "aquest tipus de reclamacions i problemes", indica Pascual.

La idea de fer un hort en aquests terrenys la va tenir Manuel Biedma, veí històric del barri. "No era normal que aquí hi hagués tanta porqueria", comenta. Es va adreçar a l'Associació Cultural i Social Bac de Roda per exposar-los el seu projecte, que, en paraules seves, consistia a fer horts perquè la gent del barri els pogués aprofitar. L'entitat va acceptar la proposta i va iniciar les negociacions amb el Districte de Sant Martí, que es van allargar durant gairebé dos anys.

Un cop el Districte va aprovar el projecte, va assumir els costos de neteja de la terra, que estava contaminada, hi va instal·lar un sistema de reg i hi va col·locar un barracó per desar-hi les eines. No va ser fins al darrer mes d'octubre que l'hort es va convertir en una realitat. Els veïns van batejar-lo com l'hort dels Pebrots, per les dificultats que es van trobar per tirar-lo endavant.

Ara ja poden conrear les seves pròpies verdures i hortalisses. "L'hort és biològic. Només hi posem adob natural, res de químic", indica Marco Salmaso, que disposa d'una de les 20 parcel·les per conrear. "Ara tenim enciams, cebes tendres, api, pèsols i pastanagues", explica, molt satisfet.

El projecte d'hort urbà ha estat un èxit, per això els veïns ja es plantegen sol·licitar al Districte que habiliti la part del solar que encara està buida.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Agricultura urbana per mantenir en condicions un solar buit

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari