MediAmbient
La Font Màgica inicia obres per millorar la seva eficiència energètica

Publicat el 23/10/2014

L'actuació de millora consisteix en la reparació, substitució i incorporació de nous equipaments per tal de garantir un servei continuat de la Font Màgica i les Cascades, per millorar l'eficiència energètica d'aquest equipament emblemàtic de la ciutat, i poder mantenir el règim de funcionament de 8h/dia durant tot l'any, amb horari diari de 10h a 19h, excepte els dilluns, i tots els festius de 10h a 14:30h.

L'acabament d'aquestes obres es preveu per al mes de gener del 2015, coincidint amb l'aturada tècnica que es fa cada any per a la revisió i manteniment de la Font Màgica, prevista pel període entre la festivitat de Reis i finals de febrer.

2'5 milions de visitants cada any

Aquesta emblemàtica instal·lació d'aigua de la ciutat rep cada any al voltant de 2'5 milions de visitants a l'any i és una icona reconeguda de la ciutat arreu del món. Compta amb una web específica, www.bcn.cat/fontmagica, on s'hi poden consultar informacions com els orígens i història de la font, la trajectòria i evolució des de la seva inauguració al 1929, dades actualitzades sobre el funcionament, horaris i informació d'actualitat. La web està disponible en català, castellà i anglès.

Una obra d'enginyeria única i popular

La Font Màgica va ser construïda amb motiu de l'Exposició Universal de 1929 per Carles Buigas al lloc on hi havia les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch enderrocades el 1928. És l'element principal del conjunt de cascades i estanys de l'eix Maria Cristina, que va des del Palau Nacional fins a la plaça d'Espanya a Montjuïc.

És una font molt popular que destaca pels seus jocs d'aigua, so i llum. En aquesta gran font brollen 2.600 litres d'aigua per segon en tres estanys concèntrics, amb un sistema de recirculació d'aigua i cada temporada es programen espectacles que combinen l'aigua, el so i la llum pels esdeveniments especials de la ciutat i com a programació ordinària durant tot l'any amb horaris ampliats durant l'estiu.

Compta amb 19 jocs d'aigua i 20 petites fonts anomenades perifèriques que tenen un sistema hidràulic que permet cinc jocs d'aigua diferents, a banda d'un sistema d'il·luminació a base dels tres colors bàsics, el vermell, el verd i el blau. El sistema de canonades d'impulsió trasllada 2.925 litres d'aigua que posen en moviment els quatre grups motobombes de 265 CV que subministren aigua als 19 jocs centrals, més un cinquè grup de 125 CV que proveeixen les 20 fonts perifèriques. En total, la font disposa de 132 motors elèctrics, amb una potència de 1.567 CV, que accionen les bombes, els prismes d'il·luminació, els jocs mòbils i els sistemes auxiliars.

Els tres llacs de la font fan un volum de 3.100.000 litres d'aigua, dels quals 2.500.000 corresponen al vas principal, 500.000 litres al llac central i 100.000 litres al llac superior.

L'aigua que acciona la Font Màgica prové de l'aprofitament de les aigües freàtiques de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari