MediAmbient
l'Agència de l'Energia de Barcelona participa en el projecte UrbanSolPlus

Publicat el 13/04/2012

UrbanSolPlus promou l'ús de sistemes solars tèrmics en la rehabilitació d'edificis i àrees urbanes protegides.

El projecte Europeu UrbanSolPlus té com a objectiu permetre una major difusió de l'energia solar tèrmica i la reducció de les barreres per a la seva implantació en rehabilitació d'edificis plurifamiliars a les zones urbanes i / o àrees protegides. Hi treballen en el projecte sis països a través de la col.laboració entre municipis, Agències d'Energia, inversors i Industria Solar Tèrmica, així com també s'hi treballa en les eines que són necessàries per a salvar les actuals barreres existents per a la instal.lació de l'energia solar tèrmina en la rehabilitació d'edificis en zones urbanes.


Experiències i models. L'ordenança solar a Barcelona.

El projecte ha triat d'entre les millors pràctiques amb la finalitat de ser replicades arreu d'Europa. Cada país treballa les seves estratègies en el sector de l'energia solar, programes d'incentius i solucions per a impulsar l'ús de les energies renovables. En el cas d'Espanya s'ha sel.leccionat l'Ordenança Solar de Barcelona, com a exemple de l'impuls municipal a una normativa promotora i reguladora de la instal·lació de centrals solars fotovoltaiques en edificis públics i privats L'ordenança s'aplicarà a les noves edificacions i construccions o també en aquelles rehabilitacions integrals dels edificis i també quan, en aquestes edificacions, es produeixi un canvi d'us, la magnitud del qual afecti mes del 80% de la seva superfície útil. L'ordenança explicita que queden especialment afectats els edificis que destinin més de un 80% a usos comercials, d'allotjament o servei obert al públic de més de 3.000 metres quadrats (grans superfícies comercials, hotels, oficines, centres docents, centres esportius i aparcaments), també ho estaran els magatzems de més de 5.000 metres quadrats així com els Centres Cívics, Casals, edificis destinats a usos socials, edificacions per a usos industrials i edificis de l'Administració Pública de més de 1.500 metres quadrats. Els requisits de potència per aquestes instal·lacions serà de 7Wp/m2 (WP=set watts pic que és l'indicador que marca la intensitat màxima aconseguida amb la màxima radiació solar) .


Els text de l'ordenança preveu que les instal·lacions puguin fer-se aprofitant tant les cobertes dels edificis així com façanes o d'altres superfícies amb elements sobreposats o integrats en la construcció, sempre d'acord amb la normativa urbanística i de paisatge urbà.


Les Agències d'Energia, entre elles la de Barcelona, ofereixen guies i assessorament per a la implantació de sistemes solars en edificis existents. En el web www.urbansolplus.eu ja estan disponibles alguns dels primers resultats del projecte i s'anirà actualitzant documentació sobre models, exemples i millors pràctiques de cooperació, integració i solucions tècniques a mesura que el projecte vagi avançant.


Més info:

http://www.adene.pt/
http://www.barcelonaenergia.cat/
http://www.berliner-e-agentur.de/

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari