MediAmbient
Dos milions d'usuaris gaudeixen de l'excel·lent qualitat de l'aigua de les platges

Publicat el 11/08/2014 - Míriam Pina García -

De les 134 anàlisis realitzades per l'Agència de Salut Pública i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el 93% confirma que la qualitat de l'aigua de les 10 platges de Barcelona és excel·lent. L'Ajuntament de Barcelona està treballant per a netejar els residus flotants que es puguin trobar, la majoria d'ells com a conseqüència de les condicions meteorològiques adverses que s'estan registrant aquest estiu. Dues embarcacions municipals operen diàriament des de la zona de banys del Fòrum i fins a la platja de Sant Sebastià. De moment s'han recollit 40'13 metres cúbics de residus.

Tot i que l'estiu està sent inestable, la bandera verda llueix gairebé a diari. Només els dies de pluja i vent s'ha hagut de canviar per bandera vermella, concretament en dues ocasions. I la bandera groga ha onejat vuit dies a les platges barcelonines. Aquesta climatologia ha provocat que durant alguns dies de maig, juny, juliol i agost el nombre d'usuaris a les platges fos inferior del que seria habitual. Tot i això fins el moment han gaudit de les platges gairebé dos milions d'usuaris. Això sí, un 11'4% menys que el mateix període de fa dos anys. Segons el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, 'si el temps és bo s'arribarà a la xifra d'usuaris de cada any'.

L'augment del personal de neteja i manteniment aquesta temporada ha fet créixer en un 7% la brossa recollida. En concret s'han tret més de 400.000 quilos de deixalles. Un 41% d'aquests residus estaven a les papereres de rebuig, un 26% a les papereres destinades a envasos i la resta, un 33%, a la sorra. Si la situació a les platges continua com fins ara, totes les platges de la ciutat mantindran la bandera blava per tercer any consecutiu.

El regidor també ha destacat la feina preventiva de la Creu Roja, que ha augmentat un 11% aquest any. En concret s'ha adreçat a totes aquelles persones que mentre es banyen s'apropen a la zona dels espigons o aquelles que no fan cas de les banderes vermelles. Joan Puigdollers ha volgut destacar que cal insistir en la responsabilitat individual per evitar situacions de perill.

Múltiples serveis a les platges

Les platges de Barcelona compten amb molts serveis que faciliten l'estada dels usuaris. D'una banda hi ha 134 lavabos públics, 89 dutxes, servei de gandules i para-sols i fins a 16 guinguetes ubicades a la zona de Ciutat Vella i Sant Martí. A més, l'accessibilitat està garantida amb passeres de fusta que arriben fins l'aigua i lavabos i dutxes adaptades.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Balanç platges'

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari