MediAmbient
Llums de colors a les Fonts Bessones de la plaça de Catalunya

Publicat el 12/01/2015 - Redacció bcn.cat -

A partir de l'abril s'hi podran programar espectacles amb aigua, llum i música. A més, s'aprofitarà l'actuació per millorar l'eficiència energètica de les fonts i posar-ne al dia els mecanismes, que ja tenen més de 50 anys.

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de rehabilitació i manteniment de les Fonts Bessones de la plaça de Catalunya. Aquestes obres milloraran l'eficiència energètica de la instal·lació i serviran per renovar els mecanismes actuals de les fonts.

Però la principal novetat és que s'aprofitarà aquesta intervenció per incorporar-hi la possibilitat de programar-hi espectacles amb aigua, llum i música; d'aquesta manera es crearà un atractiu monumental nou en aquesta zona. Les obres arriben 3 anys després de l'estrena del surtidor de la cruïlla de la Gran Via amb el passeig de Gràcia, que ara també té llums de colors.

L'actuació, que finalitzarà l'abril del 2015 i costarà 1,13 milions d'euros, té com a objectiu aconseguir beneficis ambientals i un impacte paisatgístic positiu per millorar l'espai públic de la ciutat; a més, es farà més eficient aquesta instal·lació, que data del 1959. Durant les obres les fonts estaran fora de servei, però no s'ocuparà espai de la plaça fins a mitjan gener.

Mecanismes que es posen al dia

Concretament, es preveu la rehabilitació del vas de les fonts i dels locals tècnics, la renovació integral de les instal·lacions electromecàniques, de ventilació i desguàs, la incorporació d'un sistema nou de desinfecció i de tractament de l'aigua, la renovació integral del sistema de brolladors i jocs d'aigua, la instal·lació d'un sistema nou d'il·luminació i la incorporació d'un sistema de gestió del funcionament de les fonts.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari