MediAmbient
En marxa el servei gratuït de préstec de mobiliari urbà mòbil a Glòries

Publicat el 14/08/2014 - Jorge Cebrián -

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, ha posat en marxa aquesta setmana a la banda sud de la plaça de les Glòries (a la superfície pavimentada entre el c/Àlaba i el Disseny Hub Barcelona) un servei gratuït de préstec de mobiliari urbà amb l'objectiu de donar vida i un ús ciutadà a la plaça mentre duren les obres, per tal que, des del primer moment, les persones puguin gaudir d'aquest gran espai públic guanyat als vehicles.

L'adjudicatari del servei de col·locació i retirada del mobiliari és la Fundació Surt, entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat la reinserció en el món laboral de persones vulnerables. La seva disponibilitat a la plaça serà de 9:00-22:00h en diferents torns, per tal que facin un seguiment del mobiliari així com proporcionar un servei d'informació al ciutadà. En total s'ha contractat un total de set persones en torns rotatius entre setmana i caps de setmana, i hi ha una coordinadora del servei.

Cadires, gandules, para-sols i taules de fusta

El mobiliari que es posarà a disposició del ciutadà està composat per cadires de director, gandules, para-sols i taules de fusta. La durada d'aquest primera fase del projecte està previst que sigui de 8 setmanes, amb l'objectiu d'allargar aquesta prova pilot fins a l'octubre, amb voluntat que tingui continuïtat mentre s'executa la urbanització provisional de la plaça.

El triple objectiu d'aquesta prova pilot és que la ciutadania pugui disposar de mobiliari urbà mòbil que permeti aprofitar l'espai que va quedant alliberat a la plaça durant la seva urbanització provisional. El fet que aquest mobiliari no disposi d'ubicació fixa permet que es pugui adequar, en cada moment, a les necessitats d'espai, climàtiques, del número de persones que fan ús del mateix i del tipus d'activitat que volen desenvolupar.

També busca afavorir la inserció de col·lectius vulnerables a través d'aquelles entitats que tinguin entre els seus objectius la inserció social i laboral d'aquests col·lectius, segons el que determina el Decret d'Alcaldia sobre contractació pública responsable amb criteris socials i ambientals de 15 de desembre de 2013. I per últim preveure l'actuació i comportament de la ciutadania davant d'aquest tipus de mobiliari per valorar futures intervencions a la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari