MediAmbient
L'alliberament d'un solar permetrà la construcció d'un gran jardí de flors a Ciutat Vella

Publicat el 27/01/2014

Amb l'enderroc de set edificis municipals, als carrers dels Mestres Casals i de l'Arc de Sant Cristòfol, el barri de Santa Caterina guanyarà 800 metres quadrats de jardí. L'actuació s'emmarca en el projecte de Microurbanitzacions.

L'Ajuntament de Barcelona està executant l'enderroc de 7 edificis municipals situats entre els carrers dels Mestres Casals i Martorell i de l'Arc de Sant Cristòfol. Aquest enderroc, que té un pressupost assignat de 598.116,84 euros i està previst que acabi al mes de febrer, deixarà lliure un solar de 800 m2 de superfície al cor de Santa Caterina.

El Districte de Ciutat Vella ja té plans per arranjar aquest solar de manera provisional i fins que no es desenvolupi urbanísticament. El vol transformar en un gran jardí de flors, aprofitant el programa de Microurbanitzacions impulsat per l'àrea d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona.

L'arranjament del solar, que com la resta dels projectes de Microurbanitzacions tindrà un caràcter provisional i un cost aproximat d'uns 60.000 euros. L'objectiu és recuperar la memòria històrica dels jardins que antigament poblaven els espais de la ciutat i que van anar desapareixent engolits per la construcció o fins i tot darrere els murs dels edificis, passant a ser en alguns casos, patis interiors.

Els jardins, però, van tenir gran importància en l'antiguitat i per això Ciutat Vella, vol aprofitar l'avinentesa de l'obertura d'un espai de grans dimensions per convertir-lo en un gran parterre de colors vius i olors noves, un petit oasi verd dins de l'entramat urbà més dens de la ciutat, el de la ciutat antiga. Aquest espai, a més, s'ha pensat com una sorpresa en el recorregut, un gran parterre per contemplar, plantat de flors de diferents espècies.

Al perímetre del solar, es construiran uns murets ovalats amb el material recuperat dels enderrocs de les finques. Aquests murets contindran la terra sobre la qual es plantaran les flors, i tindran una lleugera elevació de la superfície per potenciar la presència visual dels plans de flors abocats cap als vianants. El solar quedarà dividit en dues parts per un pas on s'instal·laran dues tires de llums elevades que il·luminaran aquest pas de vianants i tot el solar a les nits.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari