MediAmbient
Barcelona redueix el soroll nocturn

Publicat el 09/08/2011 a les 00:00 h. - Redacció bcn.cat -

En el marc del Pla de reducció de la contaminació acústica, l'Ajuntament de Barcelona ha iniciat una campanya de reducció del soroll d'oci nocturn a la ciutat. L'objectiu és conscienciar els usuaris de la necessitat de minimitzar les molèsties als veïns.

Un grup de promotors ambientals i actors recorren les zones que presenten més afluència de gent a l'espai públic, des de les onze de la nit fins a les sis de la matinada. Fan tasques de verificació de l'ordenança, anàlisi de l'espai públic i informació als ciutadans, en especial als clients que surten a fumar fora dels locals.

Garantir la convivència

L'alcalde accidental, Antoni Vives, ha assegurat que "el més important és que la convivència regni a la ciutat" i ha afegit que "cal garantir que qui vulgui sortirho pugui fer, però de la mateixa manera també s'ha de protegir qui vulgui reposar".

Aquesta campanya, que s'ha dut a terme els darrers deu anys, es desenvolupa en dues grans àrees. La primera la formen els districtes de Ciutat Vella i Gràcia, les dues zones que acumulen més espais d'oci a l'estiu. La segona és la formada per la resta de districtes de la ciutat.

Unes 3.800 terrasses

Des del gener fins al juliol s'han concedit 1.465 noves llicències per instal·lar terrasses i se n'han denegat 564. Actualment hi haa la ciutat 3.802 terrasses autoritzades, un 62,7% més que l'any passat.

Pel que fa a les queixes pel soroll, aquests darrers set mesos la Guàrdia Urbana ha rebut una mica més de 12.300 avisos, prop de 300 menys que el mateix període de l'any passat. En canvi, el nombre de denúncies s'ha incrementat un 7,1%, bàsicament per pertorbar el descans i la tranquil·litat dels veïns i fer sorolls nocturns a establiments i a la via pública.

Trobareu més informació en aquesta Obrir document PDF nota de premsa.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Video 'Barcelona redueix el soroll nocturn'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari