MediAmbient
L'Ajuntament inicia la campanya de neteja de franges forestals de Barcelona en col·laboració amb el CIRE

Publicat el 21/05/2013

Es preveu actuar sobre prop de 120 hectàrees de les zones colindants de la ciutat amb la serra de Collserola, als districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta- Guinardó i Nou Barris, i a la zona de Montjuïc, a Sants-Montjuïc.

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, ha iniciat aquesta setmana les tasques de neteja de les franges forestals de Barcelona. Es preveu actuar sobre prop de 120 hectàrees de les zones colindants de la ciutat amb la serra de Collserola i als districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta- Guinardó i Nou Barris, i a la zona de Montjuïc, a Sants-Montjuïc.

Aquestes tasques de conservació, millora i protecció de l'entorn natural del municipi de Barcelona es desenvoluparan fins al mes d'agost, actuant amb un total d'entre 12 i 20 treballadors que es distribuiran per tres àrees: la zona perimetral exterior de Ciutat Meridiana, la de Sant Genís i la de Can Caralleu.
Els treballadors són interns penitenciaris en règim semiobert que participen dels programes de reinserció del CIRE, i que treballaran coordinats per personal d'Espais Verds al càrrec del manteniment dels Parcs i Jardins de la ciutat. Els equips realitzaran tasques de desbrossament i sega de la vegetació herbàcia crescuda en zones de l'entorn natural de Barcelona, esporgada i aclariment d'arbustos, arrabassament d'arbrat i poda de formació, d'aixecament de capçada o de realç, de neteja o de sanejament, de seguretat, d'aclarida, de reducció de capçada, de brocada o de reformació. A més, es realitzarà la trituració de restes vegetals, i la recollida, acopi, transport i eliminació de tots aquells materials impropis a la naturalesa del terreny, tals com runes, mobles, metalls, pneumàtics, plàstics o qualsevol altre residu.
Les colles treballaran de dilluns a divendres en horari de 8 a 14 hores i de 15 a 17 hores, amb vehicles, desbrossadores, cabestrant manual i altres eines necessàries per l'execució de les tasques encomanades. El treballs s'han coordinat amb els districtes i amb el Consorci de Collserola per tal d'identificar, definir i determinar totes les zones a actuar.
Enguany és el novè any que l'Ajuntament de Barcelona realitza aquesta campanya de neteja forestal a les zones forestals de la ciutat i el vuitè any consecutiu que s'organitzen aquests treballs en col·laboració amb el CIRE. Pel que fa a les brigades forestals del CIRE, ja fa més de deu anys que aquesta empresa pública forma, ocupa i insereix interns en règim semiobert en l'àmbit de la prevenció d'incendis a Catalunya amb l'objecte de multiplicar les possibilitats de reinserció del col·lectiu.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari