MediAmbient
Extreuen dues tones d'escombraries del fons marí

Publicat el 10/10/2013 a les 17:10 h. - Susagna Alcón -

Una quarantena d'agents de la Guàrdia Urbana, pertanyents al grup de submarinistes, s'han ofert voluntaris per netejar el litoral barceloní i n'han extret objectes de tot tipus.

Vídeo 'La Guàrdia Urbana neteja el fons marí'

Durant quatre dies, quaranta agents de la Guàrdia Urbana han estat netejant el fons marí de les platges de la ciutat. Són submarinistes voluntaris que s'han ofert per dur a terme aquesta tasca. Cada dia n'han extret 500 quilos de residus. En total, dues tones de deixalles que després entreguen als serveis de neteja.

Ja fa sis anys que la Guàrdia Urbana va emprendre aquesta iniciativa i, any rere any, la implicació del cos augmenta. Tal com explica l'intendent de la Comissaria de Ciutat Vella, Ricardo Salas, "cada cop s'hi vol apuntar més gent, hem hagut de fer torns per poder-hi col·laborar tots els qui ho desitjàvem". Salas també apunta que tots ho fan de molt bon grat, perquè els "encanta bussejar i col·laborar en un tipus de neteja que és complicada".

Justament gràcies a aquesta implicació, aquest és el primer any que han pogut dur a terme aquesta tasca a totes les platges de Barcelona. És per aquest motiu, a més, que enguany ha augmentat la quantitat de residus recollits, tot i que en general han trobat el fons en millors condicions que altres anys.

Els espigons, els punts més conflictius

No obstant això, tal com explica el portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, "l'augment progressiu de visitants a la ciutat també condiciona els resultats, i com més usuaris hi ha, més possibilitats de generar brutícia". Segons Reyner, les zones on més objectes es recullen són els entorns dels espigons perquè permeten abocar-hi objectes en punts més allunyats de la costa.

De fet, cada any s'hi troben molts objectes curiosos, com un comandament a distància, una samarreta del Barça, bicicletes, cadires, tanques metàl·liques o fins i tot una barca. Aquests treballs s'han convertit en una feina imprescindible, perquè aquestes troballes contribueixen a embrutar l'aigua i poden arribar a ser perilloses per als banyistes. Segons asseguren, és un treball fonamental per mantenir el bon estat de les platges, però recorden que cal que tothom hi posi el seu gra de sorra.

Per a més informació, us recomanem que visiteu la pàgina de Facebook de la Guàrdia Urbana, així com el seu compte de Twitter, @barcelona_GUB.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari