MediAmbient
L'estació Barcelona Nord reduirà en un 40% el consum energètic

Publicat el 15/01/2015 - Redacció bcn.cat -

S'ha renovat amb la instal·lació d'un sistema d'energia geotèrmica amb què s'estalviarà 70.000 euros anuals aproximadament. La nova climatització aprofita l'energia renovable, redueix les emissions de CO2 i millora el confort dels usuaris de l'estació.

L'Estació d'Autobusos Barcelona Nord és des d'ara més respectuosa amb el medi ambient, gràcies a la instal·lació d'un nou sistema de climatització basat en la geotèrmia. La renovació permetrà un estalvi del consum energètic d'un 40% i en reduirà la factura anual en 70.000 euros aproximadament. El nou sistema geotèrmic aprofita l'estabilitat de la temperatura del subsòl, durant l'estiu es refrigera l'espai abocant calor cap al sòl, que actua com a magatzem d'energia, i la calor acumulada s'utilitza a l'hivern com a calefacció. El cost de la instal·lació del nou sistema ha estat de 738.000 euros.

Amb la climatització geotèrmica s'aprofita un recurs d'energia renovable, gratuït i a l'abast de tothom, es redueixen les emissions de CO2 i s'aconsegueix una millora en el confort dels usuaris de l'estació. El sistema consta d'una bomba de calor geotèrmica que substitueix la convencional, i d'un sistema bescanviador vertical amb 28 pous de 133 metres de fondària, per on circula aigua glicolada (70% aigua i 30% anticongelant), que actua com a fluid transportador de calor.

Una estació de notable

Els usuaris han puntuat amb un 7,5 la qualitat percebuda a l'estació Barcelona Nord durant el 2014, el que representa una millora de 0,3 punts respecte de l'any passat. D'aquesta manera, es manté el nivell assolit durant els últims 7 anys, en què s'ha incrementat la puntuació en gairebé 1 punt.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari