MediAmbient
Barcelona es vesteix de primavera

Publicat el 04/06/2013 a les 14:30 h. - Regina Navarro -

Prop de 300 espais enjardinats de la ciutat llueixen flors de temporada. S'han plantat 16 espècies diferents adaptades a la climatologia i condicions ambientals de la ciutat amb criteris paisatgístics i cromàtics.

Vídeo Barcelona es vesteix de primavera'

131.915 plantes amb flor de temporada han estat plantades a 284 espais enjardinats de la ciutat. És una operació que es fa cada any per aconseguir que la ciutat respiri primavera. S'escullen plantes adaptades a la climatologia i condicions ambientals de la ciutat i es planten seguint criteris cromàtics i paisatgístics.

"Dins de l'`Habitat Urbà no tot són grans infraestructures o actuacions urbanístiques. També és important contribuir a que la ciutat sigui un lloc més agradable per viure-hi, passejar-hi i generar identitat", ha explicat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Per aconseguir augmentar el període de floració s'està fent una prova pilot per combinar plantes amb cicles de floració diferents. Actualment les plantes són substituïdes segons la temporada en què floreixen (maig, setembre i novembre), i cada temporada es cobreix la mateixa superfície disponible.

La mesura, però, té altres beneficis: "Quan les places i els jardins estan ben cuidats es respecten molt, no hi ha tanta vandalització" ha precisat Vives.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari