MediAmbient
El futur passa pel vehicle elèctric

Publicat el 18/11/2013 a les 15:33 h. - Josep Bassas -

El 27è Simposi del Vehicle Elèctric (EVS27) ha donat el tret de sortida a la Fira de Gran Via, en què durant tres dies 500 experts de tot el món debatran les novetats tecnològiques del sector. Com fer bateries de més capacitat, com implantar punts de recàrrega ràpida i sense cables o com impulsar polítiques públiques de zero emissions centraran la majoria de converses.

Vídeo 'Vehicle elèctric EVS27'

Durant tres dies, el 27è Simposi del Vehicle Elèctric, el saló de referència mundial del sector, reuneix mig miler d'experts i 170 expositors de tot el món, que per primera vegada exposen les novetats a Barcelona. S'hi poden veure, per exemple, les últimes tecnologies en bateries d'alta capacitat o punts de recàrrega ràpida, i també els prototips més futuristes.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit la inauguració del saló i ha destacat la importància d'un sector estratègic per a l'economia i la indústria: "Aglutinar més de 170 expositors confirma que la mobilitat elèctrica és un sector estratègic de futur amb un potencial enorme de desenvolupament."

L'Ajuntament i la Generalitat tenen un estand conjunt a la fira, amb una mostra de motos elèctriques, i una mica més enllà, Nissan presenta un model del taxi que a partir de l'estiu començarà a circular per Barcelona, l'NV200. Un vehicle elèctric amb 200 quilòmetres d'autonomia i que es fabricarà a la planta que la marca té a la Zona Franca de Barcelona, i en la qual invertirà més de 100 milions per a aquest model.

La promoció pública dels vehicles elèctrics es fa actualment mitjançant la reducció de l'impost de circulació, oferint gratuïtat per estacionar a les zones blava i verda i instal·lant punts de recàrrega en aparcaments municipals. Gràcies a incentius com aquests, la indústria de la mobilitat elèctrica té cada cop més presència a la nostra ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari