MediAmbient
Barcelona es prepara per a la Mercè

Publicat el 19/09/2013 a les 18:30 h. - Josep Bassas -

Entre el 20 i el 24 de setembre Barcelona viurà cinc dies de Festa Major en què l'Ajuntament reforçarà els operatius habituals de seguretat, neteja i mobilitat. Hi haurà més policies, més personal de neteja i més hores de transports públics per garantir un bon desenvolupament de les festes a la ciutat.

Els dies de la Mercè, la Guàrdia Urbana de Barcelona patrullarà per tota la ciutat, amb especial presència a les zones on es concentrin més activitats festives. Es mobilitzaran 2.100 efectius durant els cinc dies de festa, que treballaran conjuntament amb els Mossos d'Esquadra per evitar conductes delictives, com ara la venda ambulant o la venda d'alcohol a menors d'edat.

D'altra banda, també es reforçarà un 34% el servei ordinari de neteja, en què treballaran 400 operaris i 90 equips de servei entre cubes, escombradores i vehicles de caixa oberta. El reforç dels serveis de neteja es concentrarà sobretot en el torn de nit, per deixar nets els escenaris de concerts immediatament després dels actes.

Més de 2.000 papereres i 369 lavabos disponibles

L'Ajuntament distribuirà més de 2.000 papereres de cartró pels diferents escenaris de la festa, i s'hi instal·laran 369 cabines sanitàries de WC, 52 de les quals estaran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Els serveis municipals dedicats al manteniment de l'espai públic també vetllaran pel bon funcionament de l'enllumenat, les fonts, la senyalització, etcètera. A més, la font de la cantonada del passeig de Gràcia amb la Gran Via de les Corts Catalanes s'il·luminarà amb llums de colors durant els dies de festa.

Reforç del transport públic

Amb motiu de la Mercè, el servei de metro de TMB - Transports Metropolitans de Barcelona reforçarà els horaris de les línies de metro, que les nits del divendres 20, del dissabte 21 i del dilluns 23 funcionaran ininterrompudament.

La xarxa d'autobús disposarà de cotxes addicionals els dies 21, 22 i 24 de setembre, també en la línia entre la plaça d'Espanya i el Castell de Montjuïc, on circularan autobusos cada cinc minuts. Les línies que donen servei a les platges de la Barceloneta també es reforçaran els dies 21 i 22, en què tindrà lloc l'exhibició de pirotècnia.

El Tram-Trambaix i el Trambesòs farà dos serveis ininterromputs des de les 5.00 hores del divendres 20 fins a les 24.00 hores del diumenge 22, i des de les 5.00 hores del dilluns 23 fins a les 24.00 hores del dimarts 24. De 2 a 5 de la matinada, les freqüències seran d'uns 20 minuts al Trambesòs, i d'uns 15 minuts al Trambaix. També els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) funcionaran ininterrompudament les nits dels dies 20, 21 i 23 de setembre en les línies L6, L7 i L8.

Finalment, el Bicing estarà operatiu sense interrupció des del divendres 20 a la nit fins al diumenge 22 a les 2 de la matinada, i la nit del dilluns 23 també funcionarà tota la nit. Les estacions afectades per la proximitat amb els escenaris de la Mercè es poden consultar al web del Bicing.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari