MediAmbient
El projecte "LIVE", d'impuls al vehicle elèctric, guanya el Premi Europeu Territoria 2011

Publicat el 18/11/2011

El guardó, que premia els projectes que milloren la qualitat de servei de les administracions locals, ha estat atorgat per l'Observatori de la Innovació Pública a França.

L'Observatori de la Innovació Pública a França ha atorgat el premi Obrir document PDF Territoria 2011 al projecte "LIVE", d'impuls al vehicle elèctric, que lidera l'Ajuntament de Barcelona, l'ICAEN i l'IDEA, a més d'empreses privades. El guardó, que es lliura aquest dimecres, 16 de novembre, a París, reconeix la tasca d'aquest projecte pel que fa a la innovació en l'àmbit públic.

Els premis Territoria, de l'Observatori de la Innovació Pública a França, s'atorguen des del 1986, i la seva principal missió és descobrir, valorar i donar a conèixer els projectes per millorar la qualitat de servei de les administracions locals. Des de l'any 2006, Territoria atorga un premi específic amb caràcter europeu.

Plataforma d'impuls al vehicle elèctric

LIVE és una plataforma oberta público-privada que impulsa el vehicle elèctric a la ciutat amb l'objectiu de situar Barcelona com a pol d'innovació en mobilitat elèctrica a escala mundial. LIVE pretén convertir Barcelona i la seva àrea metropolitana en un centre d'excel·lència internacional en el sector de la mobilitat elèctrica i sostenible.

La tinent d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha afirmat que la concessió del premi Territoria demostra que Barcelona "ja és un referent internacional en innovació i en la introducció dels vehicles elèctrics en els seus sistemes de mobilitat", i ha recordat que actualment la ciutat compta amb més de 300 d'aquests vehicles entre públics i privats, i més de 240 punts públics de recàrrega.

Recasens ha destacat "l'important paper de la plataforma LIVE a l'hora d'engegar programes de suport a la innovació i emprenedoria en aquest sector estratègic".

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, que recollirà el guardó a la seu del Senat francès, ha destacat la important aposta de la mobilitat elèctrica a la ciutat de Barcelona. Freixedes ha explicat que la voluntat de l'Ajuntament de Barcelona "és impulsar la promoció de les iniciatives de mobilitat elèctrica a la capital catalana" i aconseguir que "en un espai de temps relativament curt els vehicles elèctrics siguin una manera eficient i eficaç de desplaçar-se per la ciutat".

En aquest sentit, el regidor també ha manifestat el convenciment que "el vehicle elèctric, i sobretot la moto elèctrica, ja no és una cosa de futur, sinó de present".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari